Ķibermanis līderis pēc pirmā brauciena EČ bobslejā četriniekiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis
Oskars Ķibermanis Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Latvijas pilots Oskara Ķibermaņa ekipāža svētdien Sanktmoricas trasē Šveicē Pasaules kausa (PK) posmā bobslejā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts (EČ), atradās līderpozīcijās pēc pirmā brauciena.

Emīls Cipulis ierindojās 22.vietā, nekvalificējoties otrajam braucienam.

Otrais brauciens sāksies plkst.15.30, tiešraidē to pārraidot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Ķibermanis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi pirmajā braucienā trasi veica minūtē un 4,69 sekundēs un pēc pirmā brauciena atradās līderpozīcijās. Otro pozīciju ieņēma Krievijas pilots Rostislavs Gaitjukevičs, kura ekipāža atpalika 0,15 sekundes no Ķibermaņa, bet labāko trijnieku noslēdza vācieša Frančesko Frīdriha četrinieks, piekāpjoties 0,19 sekundes.

Cipulis ar stūmējiem Ivo Danu Kleinbergu, Lauri Kaufmani, Kristu Lindenblatu pieļāva vairākas kļūdas pirmajā braucienā, kā rezultātā ieņēma vien 22.otro vietu un nekvalificējās otrajam braucienam, atpaliekot no Ķibermaņa rezultāta 1,3 sekundes un zaudējot iespēju kvalificēties Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Savukārt pagājušajā sezonā Pasaules kausā četriniekos notika tikai četras sacensības, un visās uzvarēja Frīdrihs. Oskara Melbārža četrinieks kopvērtējumā ierindojās astotajā, bet Ķibermanis bija 23.vietā, startējot tikai vienā no četriem posmiem.

Jau ziņots, ka sestdien Ķibermaņa un Mikņa ekipāža Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu, bet Pasaules kausa posmā ieņēma piekto vietu, kamēr Cipulis ar Kleinbergu ierindojās attiecīgi 11. un 14.vietā.

Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu