"Mavericks" vēlme iegūt "Pacers" centru atkal uzjundī runas par Porziņģa aizmainīšanu (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (pa kreisi) aizsardzībā pret Mailzu Tērneru.
Kristaps Porziņģis (pa kreisi) aizsardzībā pret Mailzu Tērneru. Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" vēlme maiņas darījumā iegūt Indiānas "Pacers" centru Mailzu Tērneru atkal uzjundījusi runas par iespējamo latvieša Kristapa Porziņģa došanos prom no Teksasas štata vienības.

NBA apskatnieks Marks Steins savā līgas aktualitāšu sarakstā izcēlis "Mavericks" vēlmi iegūt stabilu centra pozīcijas spēlētāju, kas varētu palīdzēt klubam sasniegt ilgtermiņa mērķus.

Kā viens no kandidātiem minēts Atlantas "Hawks" pārstāvis Džons Kolinss, bet reālākais pretendents uz nonākšanu Dalasā esot Tērners.

"Mavericks" interesējoties par iespēju iegūt Kolinsu jau kopš aizvadītās starpsezonas. Viņš ir izteikti atlētisks centrs, kurš labi darbojas aizsardzībā sava groza tuvumā, kā arī ir daudzpusīgs uzbrukumā.

Tiesa, "Hawks", visticamāk, nav ieinteresēta viņu aizmainīt, jo Kolinss pagājušajā sezonā atrada labu saikni ar vienības līderi Treju Jangu, kas  komandu aizveda līdz Austrumu konferences finālam.

Atlantas klubs pērn parakstīja jaunu līgumu ar Kolinsu uz piecām sezonām, kuru laikā viņš saņems 125 miljonus ASV dolāru. Basketbolists gan šosezon paudis neapmierinātību ar savu lomu komandas uzbrukumā.

Tērners ir pieejams maiņas darījumiem, tāpēc Ziemeļamerikas medijos tiek minēts kā reālākais kandidāts nonākšanai "Mavericks" klubā.

Arī Tērners vēlas izteiktāku lomu uzbrukumā. "Mavericks" varētu viņam piedāvāt otrā centra ampluā, ja primāri to uzticēs Porziņģim, spēlējot "pick-and-roll" sadarbības ar Luku Dončiču, raksta NBC.

Tas atkal uzjundījis dažādas baumas par iespējamo latvieša aizmainīšanu. Spekulāciju teorijās tiek vērtētas iespējas mainīt Porziņģi pret Tērneru, kā arī vēl kādiem basketbolistiem un drafta izvēlēm.

Tiesa, "Mavericks" gan kuluāros esot paudusi, ka Porziņģis netiks aizmainīts. Komanda ar viņu saistot savus ilgtermiņa plānus, ziņo Steins.

Kā viens no iespējamajiem kandidātiem, kurš varētu atstāt "Mavericks", minēts Porziņģa draugs no Ņujorkas "Knicks" laikiem Tims Hārdevejs juniors, kuram šī sezona nav izdevusies. Viņa vidēji gūto punktu rādītājs ir zemākais pēdējo piecu sezonu laikā jeb 14,6 punkti ik maču.

"Hawks" jau esot pateikusi, ka nevēlas iegūt Hārdeveju junioru, tāpēc Kolinsa maiņa nešķiet reāla.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu