Zināms, kuri Latvijas distanču slēpotāji piedalīsies Pekinas olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: Publicitātes foto

2022. gada Pekinas olimpisko spēļu Latvijas kvotas distanču slēpošanā atvēlētas Raimo Vīgantam, Indulim Bikšem, Patrīcija Eidukai, Kitijai Auziņai, Esterei Volfai un Samantai Krampei, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) valdes loceklis Jānis Puida.

Vīriešiem rezervists ir Roberts Slotiņš, bet vēl tālākā rezervē iekļauti Lauris Kaparkalējs un Edijs Eiduks. Sievietēm rezervē iekļautas Baiba Bendika un Annija Keita Sabule, kurām, tāpat kā Slotiņam, pamatdisciplīna ir biatlons, taču šajā sporta veidā Pekinā startēs tikai Bendika.

Pateicoties Eidukas augstvērtīgajiem startiem, Latvijai sieviešu konkurencē ir četras kvotas un vienu no tām centās iegūt Bendika, kura pirmdien publiski pauda neapmierinātību, ka netiks pie iespējas startēt 30 kilometru sacensībās ar kopēju startu.

"Lai tur nokļūtu, izpildīju slēpošanas A kvalifikācijas kritērijus, kā arī mūsu pašu LSF izstrādātos iekšējās atlases kritērijus, kur ieņēmu stabilu otro vietu. Tomēr LSF izlēma man izcīnīto kvotu nepiešķirt, laikam naivi cerēju, ka sporta federācija pieņems lēmumu pēc sportiskā principa un pašu izstrādātiem atlases kritērijiem," sociālajā vietnē "Facebook" raksta Bendika.

Viņa esot izteikusi piekrišanu startēt arī stafetē, jo Starptautiskā slēpošanas federācija (FIS) Latvijai piešķirt piekto kvotu jeb atsevišķu "wild card" 30 kilometru distancei nebija gatava dot.

"Lai vai kā, bet šoreiz tika dota priekšroka aizvest jaunās sportistes ekskursijā, kuras tiešajā cīņā nevar vinnēt Anniju. Un mana cīnīšanās par augstu vietu 30 kilometru masu startā šoreiz LSF nešķita interesanta," turpina Bendika.

Latvijas vadošā biatloniste gan būs pārstāvēta arī distanču slēpošanā kā trenere, jo vietu olimpiskajās spēlēs nopelnījusi viņas audzēkne, brazīliete Bruna Moura.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Puida, LSF vēlējās, lai piešķirtās kvotas tiktu izmantotas pilnvērtīgi un distanču slēpotājas startētu pēc iespējas vairāk distancēs.

Savukārt Bendika bijusi gatava startēt tikai 30 kilometru distancē un, iespējams, arī stafetē, kas gan neesot pārliecinājis slēpošanas federāciju. Sievietēm stafete paredzēta 12. februārī - brīvdienā starp sprintu un iedzīšanu biatlonā.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu