Video ⟩ Balcers gūst vārtus otro spēli pēc kārtas; Meiers iemet piecas ripas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tomāšs Hertls un Rūdolfs Balcers
Tomāšs Hertls un Rūdolfs Balcers Foto: AP/Scanpix

Rūdolfs Balcers pirmdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā. Latvijas hokeja uzbrucējs ar precīzu metienu izcēlās otro spēli pēc kārtas.

Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" komanda savā laukumā ar rezultātu 6:2 (4:1, 2:0, 0:1) pārspēja Losandželosas "Kings", pārtraucot pretiniekiem četru uzvaru sēriju.

Latvijas hokejists ar precīzu metienu izcēlās spēles 16. minūtē, panākot "Sharks" komandai 2:0 vadību. Balcers vārtu priekšā ieguva ripu un pēc neliela pagrieziena raidīja to pretinieku cietoksnī.

Balcers laukumā pavadīja 15 minūtes un 43 sekundes (1:43 mazākumā), trīsreiz meta pa vārtiem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Mača galvenais varonis šveicietis Timo Meiers kļuva par pirmo hokejistu vēsturē, kurš "Sharks" komandas labā vienā spēlē guvis piecus vārtus.

Meiers ir tikai piektais spēlētājs pēdējo 25 gadu laikā, kurš vienā NHL mačā guvis piecus vārtus. Iepriekš to paveica Mika Zibanedžads (2020. gadā), Patriks Laine (2018), Johans Fransens (2011) un Marians Gaboriks (2007).

"Sharks" sastāvā čehs Tomāšs Hertls atzīmējās ar četrām, bet zviedrs Eriks Karlsons ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Sanhosē vārtos teicami darbojās kanādietis Džeimss Reimers, kurš atvairīja 39 pretinieku metienus (95,1%).

Tikmēr pretējā frontē amerikānis Džonatans Kviks atvairīja tikai 11 no 17 metieniem (64,7%).

"Kings" labā vārtus guva slovēnis Anže Kopitars un amerikānis Maikijs Andersons.

"Sharks" ar 44 punktiem 40 spēlēs ieņem ceturto vietu Klusā okeāna divīzijā, kur "Kings" ierindojas otrajā pozīcijā ar 45 punktiem 39 mačos.

24 gadus vecais Balcers šosezon 27 mačos guvis četrus vārtus, veicis astoņas rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu -4.

Balcers vārtus guva arī iepriekšējā mačā. Pirms tam precīzs metiens viņam nebija padevies 14 spēles pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu