Latvijas antidopinga sistēma atzīta par atbilstošu jaunākajiem noteikumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dopinga kontroles paraugu pudelītes (ilustratīvs foto).
Dopinga kontroles paraugu pudelītes (ilustratīvs foto). Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) ir atzinusi Latvijas antidopinga regulējumu par atbilstošu jaunākajai antidopinga kodeksa redakcijai, liecina WADA pirmdien publicētais paziņojums.

Līdz ar to WADA ir izslēgusi Latvijas Antidopinga biroju (LAB) un vēl vairāku citu valstu un reģionu antidopinga institūcijas no tā dēvētā uzraudzības saraksta. Latvijai iepriekš antidopinga jomu regulējošo normatīvo aktu sakārtošanai tika dots termiņš līdz 2022.gada 14.janvārim.

Kopā ar Latviju no uzraudzības saraksta izņemti arī antidopinga uzraugi no Grieķijas, Irānas, Nīderlandes, Portugāles, Spānijas, Uzbekistānas, trīs Beļģijas reģioniem un Melnkalnes, kurai vienīgajai bija noteikts vēlāks prasību izpildes termiņš.

Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījies ar saiti uz WADA paziņojumu un saistībā ar to izteicis pateicību LAB un Veselības ministrijas kolēģiem par kopīgi paveikto.

LAB vadītājs Mārtiņš Dimants aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka Latvijas puse daudz strādājusi, lai nenonāktu jau sankcijām pakļauto valstu sarakstā, tāpēc iekļaušana tikai šajā sarakstā bijis labākais no iespējamajiem scenārijiem.

Pirmais solis tika veikts jūlija sākumā, kad Saeima galīgajā lasījumā pieņēma par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz papildināt regulējumu antidopinga jomā un pārņemt pasaules antidopinga kodeksā noteiktās prasības. Nākamie soļi bija nacionālo antidopinga noteikumu un antidopinga biroja likuma pielāgošana.

Neatbilstība pasaules antidopinga kodeksam varēja rezultēties ar to, ka sportisti starptautiskajās sacensībās nevarētu startēt zem savas valsts karoga, kā tas ir situācijā ar Krievijas atlētiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu