Karjeru noslēdzis viens no gadsimta sākuma talantīgākajiem Latvijas basketbolistiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Kalve.
Ernests Kalve. Foto: https://www.facebook.com

Punktu profesionālajai karjerai licis viens no 21. gadsimta ievada talantīgākajiem latviešu basketbolistiem Ernests Kalve, kuram gan savu potenciālu realizēt neļāva agrā jaunībā gūtā ceļgala trauma, sportists pastāstīja sarunā ar TVNET.

34 gadus vecais Kalve jau trešo sezonu pārstāv Zviedrijas augstākās līgas klubu Šēpingas "Stars". Šīs sezonas pirmajā pusē viņš bija spēlējošais trenera palīgs, bet janvārī nolēma likt punktu basketbolista karjerai.

Spēlētājs gribējis beigt karjeru jau pēc pagājušās sezonas, tomēr nolēma aizvadīt vēl arī šīs sezonas pirmo pusi. Galvenais iemesls bijis tas, ka ķermenis vairs netika galā ar slodzēm.

"Gribētu pilnveidoties kā treneris. Kādu dienu gribētu profesionālā līmenī kļūt par galveno treneri. Motivācija ir kļūt ar katru dienu labākam. Domāju, ka mana priekšrocība ir tā, ka esmu bijis profesionāls spēlētājs. To pieredzi un zināšanas noteikti varēšu izmantot trenera statusā," sarunā ar TVNET pastāstīja Kalve.

Savas karjeras laikā uzbrucējs pārstāvējis dažādus Latvijas klubus, kā arī spēlējis slavenajā Itālijas vienībā Trevīzo "Benetton", bet vēlāk arī Vācijā, Lietuvā, Turcijā, Ungārijā un Rumanijā.

2005. gadā Kalve pārstāvēja Latvijas U-18 izlasi Eiropas čempionātā, kurā kļuva par visa turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

Nākamā gada vasarā viņš Latvijas U-20 valstsvienības rindās piedalījās Eiropas čempionātā, kurā arī kļuva par meistarsacīkšu rezultatīvāko spēlētāju.

Pēc šī turnīra Kalvem paredzēja ļoti spožu nākotni, bet basketbolists guva smagu ceļgala traumu, no kuras ilgi nevarēja atkopties. Pēc diviem gadiem, kad viņš atgriezās laukumā, Kalve vairs fiziski nevarēja paveikt to pašu, ko pirms savainojuma, tāpēc karjeras laikā nesasniedza viņam prognozētās virsotnes.

Interviju ar Ernestu Kalvi par viņa karjeras līkločiem meklējiet TVNET maksas sadaļā KLIK jau trešdien, 19. janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu