Par Levandovski savu balsi atdeva arī visi trīs Latvijas pārstāvji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Levandovskis
Roberts Levandovskis Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) balsojumā par gada labāko futbolistu savu balsi par poli Robertu Levandovski atdeva arī trīs Latvijas pārstāvji - Dainis Kazakevičs, Antonijs Černomordijs un Ilvars Koscinkevičs, liecina FIFA publiskotie balsojuma dati.

Jau ziņots, ka par FIFA gada labāko futbolistu pirmdien otro reizi pēc kārtas tika atzīts Polijas izlases un vācu kluba Minhenes "Bayern" līderis Roberts Levandovskis, kā arī Spānijas izlasi un "Barcelona" vienību pārstāvošā Aleksija Puteljasa.

Visi trīs Latvijas pārstāvji par poli balsoja kā labāko, otrajā vietā liekot argentīniešu zvaigzni Lionelu Mesi no Francijas kluba Parīzes "St.Germain", bet trešajā - brazīlieti Žoržinju no UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem angļu kluba Londonas "Chelsea".

Tikmēr par labāko treneri vīriešu klubu konkurencē tika atzīts vācietis Tomass Tuhels, bet sieviešu - Emma Heiza (abi "Chelsea").

Kazakevičs no starp visiem speciālistiem par labāko nosauca Roberto Mančīni (Itālijas izlase), otro vietu atvēlot Tuhelam, bet trešo - Pepam Gvardiolam no Mančestras "City". Arī Koscinkevičs Mančīnī lika pirmajā vietā, otrais žurnālista balsojumā bija Lionels Skaloni (Argentīnas izlase), bet trešais - Tuhels.

Černomordijs pirmo vietu piešķīra Tuhelam, otro - Mančīni, bet trešo - itāliešu speciālistam Antonio Kontem (Milānas "Inter"/Totenhemas "Hotspur").

Latvijas sieviešu izlases kapteine Sandra Voitāne par labāko spēlētāju nosauca Puteljasu, otrajā vietā ierindoja austrālieti Samantu Keru bet trešajā - dānieti Pernili Harderi (abas "Chelsea").

Latvijas sieviešu izlases treneris Romāns Kvačovs pirmajā vietā ierindoja Anglijas spēlētāju Ellenu Vaitu (Mančestras "City), otrajā - Keru, bet kā trešo labāko minēja zviedrieti Magdalēnu Ēriksoni.

Koscinkevičs uzvaru piešķīra Puteljasai, otrajā un trešajā pozīcijā attiecīgi ierindojot Keru un Ēriksoni.

Senegālas izlases vārtsargs Eduārs Mendī, kurš ikdienā spēlē Londonas "Chelsea" klubā tika atzīts par labāko savā ampluā.

Kazakevičs un Koscinkēvičs pirmajā vietā lika Džanluidži Donnarummu ("AC Milan"/Parīzes "Saint-Germain"), otrajā - Mendī, bet trešajā - Manuelu Noieru ("Bayern"). Savukārt Latvijas izlases kapteinis pirmo vietu atdeva Donnarummam, otro - Kasperam Šmeihelam (Lesteras "City), bet trešo - Noieram.

Par labāko vārtsardzi tika atzīta Čīles pārstāve Kristiane Endlere, kas spēlē Francijas klubā Lionas "Olympique".

Voitāne vārtsardzi Endleri lika pirmajā vietā savā balsojumā, kā otro labāko atzīmēja vācieti Annu-Katrīni Bergeri ("Chelsea"), bet kā trešo zviedrieti Hedvigu Lindāli (Madrides "Atletico").

Kvačovs pirmajā vietā ierindoja Bergeri, otrajā - Endleri, bet trešajā - amerikānieti Alisi Nēheri (Čikāgas "Red Star").

Savukārt Koscinkevičs pirmajā vietā ierindoja "St.Germain" kānādiešu vārtsardzi Stefāniju Labē, otrajā - Lindāli, bet trešajā - Bergeri.

Tikmēr balsojumā par labāko sieviešu komandu treneri Voitāne un Kvačovs pirmajā vietā lika nīderlandieti Sarinu Vīgmani (Nīderlades izlase/Anglijas izlase), bet otrajā - spāni Luisu Kortesu ("Barcelona"/Ukrainas izlase). Kā trešo Voitāne izcēla Heizu, bet izlases galvenais treneris - Peteru Gerdhardsonu (Zviedrijas izlase). Tikmēr Koscinkevičs kā labāko nosauca Kānadas izlases treneri Beverliju Prīstmani, otrajā vietā lika Kortesu, bet trešajā - Heizu.

Jau ziņots, ka Ferenca Puškāša balvu gada skaistāko vārtu guvējam saņēma Argentīnas futbolists Eriks Lamela par vārtu guvumu Anglijas premjerlīgas kluba Totenhemas "Hotspur" labā mačā ar Londonas "Arsenal".

Līdzjutēju balva tika Eiropas meistarsacīkšu spēles Dānija - Somija abu valstu skatītājiem.

FIFA Godīgas spēles balvu par šo spēli saņēma Dānijas izlase, ieskaitot medicīnisko personālu.

Savukārt FIFA īpašo balvu saņēma Mančestras "United" uzbrucējs Krištianu Ronaldu, kurš Portugāles izlases sastāvā 184 spēlēs guvis 115 vārtus, un kanādiete Kristīna Sinklēra, kura Kanādas izlasē 308 spēlēs vārtus iekarojusi 188 reizes.

Balvas īpašnieki Cīrihē tika paziņoti televīzijas šova laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu