Ostapenko vēl viena uzvara trīs setos "Australian Open"

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko trešdienas rītā izcīnīja otro uzvaru sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā "Australian "Open".

Otrās kārtas spēlē Ostapenko ar 4-6, 6-2, 6-4 apspēlēja amerikānieti Alisoni Rīski, kura WTA rangā ierindojas 46. pozīcijā. Trešās kārtas sasniegšana Ostapenko ir atkārtots viņas labākais rādītājs šajā turnīrā. 

Mačs ilga stundu un 57 minūtes.

Pirmajā setā sākumā Latvijas tenisiste izvirzījās vadībā ar 3-0, taču tad nespēja divas reizes uzvarēt savas serves geimus un nonāca iedzinējos ar 3-5. Pie rezultāta 4-5 Ostapenko atspēlēja setbumbu, tomēr amerikāniete spēja uzvarēt desmitajā geimā un triumfēt setā ar 6-4.

Otrā seta ievadā katra tenisiste spēja uzvarēt savas serves geimus, tomēr pēc rezultāta 2-2 Latvijas tenisiste spēja divas reizes "nobreikot" pretinieci un izcīnīt pārliecinošu uzvaru setā ar 6-2.

Trešā seta ievadā Ostapenko vēlreiz spēja uzvarēt geimu pie pretinieces serves un izvirzīties vadībā ar 3-0, taču Rīske spēja atgūties un panākt izlīdzinājumu 3-3. Septītajā geimā Ostapenko atspēlēja divas breikbumbas un spēja vēlreiz izvirzīties vadībā ar 4-3. Turpinājumā katra spēlētāja uzvarēja savas serves geimā, bet pie 5-4 Ostapenko vēlreiz spēja "lauzt" amerikānietes servi un ar pirmo mačbumbu likt punktu setam un spēlei.

Latvijas tenisiste izpildīja trīs netveramas serves, bet pieļāva arī trīs dubultkļūdas, kamēr ASV tenisistei pieci "eisi" un arī trīs dubultkļūdas.

Pirmās serves precizitāte Latvijas tenisistei bija 62 procenti un tika uzvarēts 68 procentos izspēļu, kamēr pie otrās serves tika uzvarēts 53 procentos izspēļu.

Ostapenko šajā mačā tīri uzvarēja 36 izspēlēs, kamēr Rīske - 21, tomēr Latvijas pirmā rakete pieļāva arī 36 nepiespiestās kļūdas, kamēr ASV tenisistei tādas bija 28.

Ostapenko izmantoja piecas no deviņām breikbumbām, bet Rīske tikai trīs no 11.

Abas tenisistes iepriekš ir bija tikušās vienu reizi, 2019. gadā "US Open" otrajā kārtā divos setos ar 6-4, 6-3 uzvarot Latvijas sportistei.

Iepriekšējā sezonā Ostapenko no 51 mača uzvarēja 33, bet Rīske izcīnīja 16 uzvaras 32 aizvadītās spēlēs.

Pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-7 (7:9), 6-4, 6-1 uzvarēja slovākieti Annu Karolīnu Šmīdlovu, bet Rīske ar 6-2, 6-2 guva virsroku pār horvātieti Donnu Vekiču (WTA 79.).

Latvijas pirmā rakete WTA rangā ieņem 27. vietu un sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā izsēta ar 26. numuru.

Par iekļūšanu trešajā kārtā Ostapenko nopelnījusi 130 WTA reitinga punktus un 159 202 ASV dolāru prēmiju. 

Ostapenko "Australian Open" spēlē septīto reizi karjerā, bet līdzšinējās sešās reizēs viņa divreiz aizkļuvusi līdz trešajai kārtai. Rīske piedalījās "Australian Open" 12. reizi, augstāko rezultātu sasniedzot 2020. gadā, kad astotdaļfinālā viņa trīs setos piekāpās Ešlijai Bārtijai.

Ostapenko trešajā kārtā tiksies ar čehieti Barboru Krejčīkovu (WTA 4.) vai Ķīnas tenisisti Vanu Sjijui (WTA 139).

"Australian Open" risināsies līdz 30. janvārim. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu