Latvijas biatloniste Bendika olimpiskajās spēlēs varēs startēt arī distanču slēpošanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: AFP/SCANPIX

Latvijai pēc starptautisko kvotu pārdales piešķirta piektā kvota sieviešu distanču slēpošanas komandai dalībai februārī gaidāmajās Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs, vēsta Latvijas Slēpošanas federācija (LSF). Šī kvota piešķirta Latvijas labākajai biatlonistei Baibai Bendikai.

17. janvārī pirms LSF valdes sēdes, kurā apstiprināja sastāvu olimpiskajām spēlēm distanču slēpošanā, Latvijai bija četras kvotas. Lielu ažiotāžu izraisīja Baibas Bendikas neiekļaušana komandas sastāvā, lai gan viņa parādīja labu rezultātu atlases periodā.

LSF valde izvēlējās Baibu Bendiku sastāvā neiekļaut, jo tas apdraudētu stafetes komandas startu - iepriekš medijos viņa bija paudusi stingru vēlmi startēt tikai 30 km disciplīnā, arī pēdējā nedēļā pirms atlases noslēgšanās LSF bija informējusi tikai par startu 30 km disciplīnā, kā arī sarunā ar LSF valdes locekli Gunāru Ikaunieku Baiba nebija gatava diskutēt par pilnas distanču slēpošanas programmas izpildi olimpiskajās spēlēs.

Tas viss radīja pārliecību, ka Baiba pie veiksmīga starta biatlonā, neizvēlēsies startēt distanču slēpošanas stafetēs, jo nākamajā dienā viņai būtu nākamais starts biatlonā. Līdz ar to, LSF valde izvēlējās komandas sastāvā iekļaut no atlases ranga nākamo sportisti, kura ir paudusi stingru gatavību startēt gan stafetē, gan vēl citās disciplīnās.

18. janvāra vakarā LSF valde saņēma informāciju, ka pēc starptautisko kvotu pārdales Latvijai ir piešķirta piektā kvota sieviešu komandai. LSF valdes sanāksmē tika apsvērtas divas kandidātes - Baiba Bendika un Annija Keita Sabule. Tā kā no vienas valsts olimpiskajās spēlēs vienā disciplīnā var startēt tikai četras valsts pārstāves un līdz šim komandā iekļautās sportistes aizpilda sekojošas disciplīnas - sprints F, vidējā distance C, stafete, komandu sprints C, tajā skaitā Baiba Bendika atlases rangā uzrādīja labāku rezultātu, LSF valde apstiprināja dalībai distanču slēpošanas komandā Baibu Bendiku, kas dos viņai iespēju startēt 30 km disciplīnā, skiatlonā un arī stafetes komandā, ja būs tāda nepieciešamība.

"Aicinām sportistus ievērot sporta ētikas kodeksu, jo citu sportistu cieņas aizskaršana jebkādā veidā nav atbalstāma rīcība," norādīts LSF paziņojuma beigās.

Jau ziņots, ka sākotnēji Latvijai tika piešķirtas četras kvotas un tās tika atvēlētas Patrīcijai Eidukai, Kitijai Auziņai, Esterei Volfai un Samantai Krampei, bet Bendika un un Annija Keita Sabule, kurām pamatdisciplīna ir biatlons, tika iekļautas rezervistēs.

Latviju vīriešu konkurencē Pekinas olimpiskajās spēlēs distanču slēpošanā pārstāvēs Raimo Vīgants un Indulis Bikše, bet kā rezervists sastāvā iekļauts Roberts Slotiņš, kura pamatdisciplīna ir biatlons.

Latvijas vadošā biatloniste Bendika Olimpiādē būs pārstāvēta arī distanču slēpošanā kā trenere, jo vietu olimpiskajās spēlēs nopelnījusi viņas audzēkne, brazīliete Bruna Moura.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu