Video ⟩ Porziņģis izšķirošā brīdī trāpa soda metienus "Mavericks" uzvarā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis trešdien palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt desmito uzvaru pēdējās 11 spēlēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 102:98 pārspēja Toronto "Raptors" komandu, kas piedzīvoja ceturto zaudējumu pēdējo piecu maču nogrieznī.

Porziņģis nospēlēja 33 minūtes, kuru laikā viņš guva 18 punktus (2p. 5/8, 3p. 0/2, soda metieni 8/8) un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Latvieša rēķinā arī divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba un piecas kļūdas, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

Uzvarētāju labā 41 punktu guva Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

"Mavericks" kontā vēl 18 punktus pievienoja Tims Hārdevejs juniors.

"Raptors" sastāvā 20 punktus guva Paskals Sjakams, 19 iemeta Ogugua Anunobī, bet Freds Vanvlīts atzīmējās ar 18 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Otrajā ceturtdaļā Toronto ieguva astoņu punktu pārsvaru, taču Dalasa ātri vien atspēlējās.

Savukārt trešās ceturtdaļas beigās "Mavericks" ieguva +10 vadību (80:70), taču atrauties tālāk par desmit punktiem neizdevās.

Spēles galotnē bija sīva cīņa, un svarīgā brīdī divus soda metienus trāpīja Porziņģis, kurš bija precīzs 5,6 sekundes pirms mača pamatlaika beigām. Ar diviem precīziem soda metieniem latvietis ieguva savai komandai četru punktu pārsvaru (102:98), ko pretinieki vairs nespēja atspēlēt.

"Mavericks" ar 26 uzvarām un 19 zaudējumiem ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, tikmēr "Raptors" ar bilanci 21-21 atrodas desmitajā pozīcijā Austrumu zonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu