Latvijas dāmu kērlinga izlasei trešā uzvara PČ kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu kērlinga izlase.
Latvijas sieviešu kērlinga izlase. Foto: https://www.facebook.com/latviancurling

Latvijas sieviešu kērlinga izlase ceturtdien Somijā notiekošā pasaules čempionāta (PČ) kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē svinēja trešo uzvaru.

Latvija ar rezultātu 12:2 sagrāva Brazīliju un nodrošināja vietu izslēgšanas cīņās par ceļazīmēm uz pasaules čempionātu.

Pirmajos četros endos uz latviešu četriem punktiem pretinieces atbildēja ar diviem, bet turpmākajos trīs Latvija guva vēl astoņus punktus, mačam noslēdzoties priekšlaicīgi.

"Šī spēle bija ļoti vienkārša - izvēlējāmies piesardzīgu taktiku bez liekiem akmeņiem. Arī pretinieces pat īsti nemēģināja sarežģīt spēles zīmējumu. Daudz kļūdu pretinieku izpildījumā un pašsaprotama uzvara. Šobrīd jānoskaņojas Norvēģijas spēlei," Latvijas Kērlinga asociācija (LKA) citē izlases treneres Ivetas Stašas-Šaršūnes teikto.

Latvija otrdien ar 12:4 uzvarēja Honkongu un ar 4:10 zaudēja Dānijai, bet trešdien ar 12:3 pieveica Somiju.

Pozitīvo Covid-19 testu dēļ Čehija izlase atsauca dalību no turnīra, kas nozīmē, ka piektdienas rīta sesijas spēlē Latvija iegūs automātiku uzvaru. Pēcpusdienā būs jāaizvada pēdējā pamatturnīra spēle pret Norvēģiju, kas arī noteiks pirmā trijnieka sadalījumu. Izslēgšanas turnīrā Latvijas, Norvēģijas un Dānijas izlašu cīņā tiks noskaidrotas divu ceļazīmju ieguvējas uz pasaules čempionātu.

Pasaules čempionātā kvalifikācijas turnīrā piedalās septiņas komandas. Vispirms vienības savā starpā izspēlē viena apļa turnīru. Pēc tam pirmās un otrās vietas ieguvēja cīnīsies par pirmo ceļazīmi uz pasaules čempionātu, kuru iegūs uzvarētāja, bet zaudētāja tiksies ar trešās vietas ieguvēju, lai noskaidrotu otru komandu, kas piedalīsies pasaules čempionātā.

Pasaules čempionāts norisināsies no 19. līdz 27.martam Kanādas pilsētā Princdžordžā.

Paralēli sieviešu kvalifikācijas turnīram norisinās arī vīriešu sacensības, kurās Latvija nepiedalās.

Latvijas izlases sastāvs: Evelīna Barone, Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu