Video ⟩ Šmitam spēcīgs "slam dunk" un 6+6 "Barcelona" zaudējumā Eirolīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien Kazaņā guva sešus punktus "Barcelona" zaudējumā ULEB Eirolīgas 22.kārtas spēlē.

Barselonieši viesos bija spiesti atzīt Kazaņas "Unics" pārākumu, kas mājās pārspēja Šmita pārstāvēto vienību ar 70:64 (17:14, 14:21, 23:13, 16:16).

Šmits ceturtdien spēlēja 15 minūtes un piecas sekundes, grozā trāpot divus no trim divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet neprecīzi bija abi tālmetieni. Viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, reizi pārķēra bumbu, sakrāja četras personiskās piezīmes un izprovocēja divas pretiniekam, kā arī spēli beidza ar efektivitātes koeficientu astoņi.

"Barcelona" komandā ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Korijs Higinss, bet Brendons Deivīss guva par punktu mazāk.

Kazaņiešiem 22 punktus guva un astoņas reizes rezultatīvi piespēlēja Lorenco Brauns, bet 20 punktus un septiņas pārķertas bumbas sakrāja Džons Brauns.

Citā spēlē Kauņas "Žalgiris" izbraukumā piedzīvoja zaudējumu Stambulā, kur "Fenerbahce" pēc 17 punktu deficīta trešās ceturtdaļas ievadā pārspēja Lietuvas klubu ar 73:67 (7:13, 17:17, 20:21, 29:16).

Pirmo reizi spēlē mājinieki vadībā izvirzījās tikai 37.minūtē pēc Marko Guduriča realizēta viena no diviem soda metieniem - 63:62.

Lietuvas kluba labā 16 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Edgars Ulanovs, par punktu mazāk tika Karolim Lukašūnam, bet desmit punktus, desmit atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles sakrāja Mareks Blaževičs.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 19 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Guduričs, 13 punktus sakrāja Šehmuss Hazers un desmit punktus un astoņas atlēkušās bumbas - Akille Polonara.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks kājas augšstilba muskuļa savainojuma uz Turciju nedevās. Strēlnieks savainojumu guva otrdien "Žalgiris" uzvarā savā laukumā Karaļa Mindauga kausa izcīņas ceturtdaļfināla atbildes spēlē, Kauņas klubam iekļūstot pusfinālā.

Kauņas komandai Covid-19 dēļ nevarēja palīdzēt Tajs Vebsters, Artūrs Milaknis un Pauļus Jankūns. Lai aizlāpītu robus sastāvā, Lietuvas komanda izbraukumā ņēmusi līdz trīs 17-18 gadus vecus "Žalgiris" kluba audzēkņus.

"Barcelona" ar 16 uzvarām 21 mačā ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, bet "Žalgiris" komanda uzvarējusi trīs no 18 spēlēm un turnīra tabulā ieņem pēdējo vietu.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu