Ostapenko piekāpjas pasaules ranga ceturtajai raketei Krejčīkovai

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien piedzīvoja zaudējumu sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra "Australian Open" trešās kārtas mačā.

Cīņā par iekļūšanu vienspēļu turnīra astotdaļfinālā Ostapenko trīs setos ar rezultātu 6-2, 4-6, 4-6 piekāpās Čehijas tenisistei Barborai Krejčīkovai.

Uzvarējusi pirmo setu, spēles turpinājumā otrajā setā Ostapenko atradās vadībā ar 3-1, taču Krejčīkovai lauza cīņas gaitu un pavērsa to sev par labu.

Ostapenko pēc zaudējuma trešajā kārtā nopelnījusi naudas balvu 221 tūkstoti Austrālijas dolāru (aptuveni 140 tūkstoši eiro) un 130 reitinga punktus.

Latvijas tenisiste WTA rangā patlaban ieņem 27. vietu, bet pretiniece šobrīd ierindojas augstajā ceturtajā pozīcijā.

Abas līdz šim bija spēkojušās trīs reizes. Ostapenko uzvarēja abus dueļus 2015. gadā, bet pērn Dubaijā pārāka bija čehiete.

Krejčīkova astotdaļfinālā tiksies ar Baltkrievijas tenisisti Viktoriju Azarenku (WTA 25.), kura 6-0, 6-2 uzveica ukrainieti Jeļinu Svitoļinu (WTA 17.), kuras treneris ir kādreizējais Latvijas tenisists Andis Juška, bet konsultanta lomā ir bijušais Ernesta Gulbja treneris Ginters Bresniks.

Pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-7 (7:9), 6-4, 6-1 uzvarēja slovākieti Annu Karolīnu Šmīdlovu, bet otrajā kārtā ar 4-6, 6-2, 6-4 pieveica ASV tenisisti Alisoni Risku.

Tikmēr Krejčīkova ar 6-2, 6-0 sagrāva Vācijas tenisisti Andreu Petkoviču (WTA 73.) un ar 6-2, 6-3 apspēlēja ķīnieti Vanu Sjiju (WTA 139.).

Jau ziņots, ka Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova pirmajā kārtā ar 4-6, 5-7 piekāpās Magdai Linetei no Polijas.

Savukārt dubultspēlēs Ostapenko ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku pirmajā kārtā ar 6-3, 6-1 uzveica šveicietes Viktoriju Golubiču un Žilu Teihmani.

Austrālijas atklātais čempionāts sākās 17.janvārī un norisināsies līdz 30.janvārim

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu