Bendika Antholcā individuālajā distancē ieņem 21. vieta

CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: ANTONIO BAT/EPA

Baiba Bendika piektdien Antholcā Pasaules kausa posmā biatlonā ieņēma 21. vietu 15 kilometru individuālajā distancē, bet Annija Keita Sabule ierindojās 91. vietā.

Bendika, kura trasē devās ar 23. numuru, nekļūdīgi šāva pirmajās divās šautuvēs, pretendējot uz augstu vietu disciplīnā, kurā īpaši svarīgi ir nekļūdīties šaušanā, jo par katru "pūdeli" rezultātam tiek pieskaitīt viena minūte. Tomēr trešajā šautuvē Bendika pieļāva vienu kļūdu, bet pēdējā - divas, savas izredzes uz vietu pirmajā desmitniekā ievērojami samazinot.

Kad bija finišējušas visas dalībnieces, Latvijas biatloniste ierindojās 21. vietā, uzvarētājai - Francijas pārstāvei Žistīnei Brezazai-Bušē zaudējot četras minūtes un 8,1 sekundi.

Otra Latvijas dalībniece Sabule startēja ar 62. numuru un pirmajā šaušanā guļus kļūdījās vienreiz. Viņas cerības uz augstu vietu beidzās pēc otrās šaušanas, kļūdoties trīsreiz. Atlikušie desmit šāvieni sasniedza mērķi, taču tas nepalīdzēja ierindoties augstāk par 91. vietu. Viņa Francijas biatlonistei piekāpās 11 minūtes un 51,9 sekundes.

Brezaza-Bušē šautuvē kļūdījās vienreiz un par 51,1 sekundi apsteidza tautieti Žiliju Simonu, kura pa reizei netrāpīja mērķī divās pēdējās šautuvēs.

Trešo vietu ieņēma zviedriete Mona Brūšone, kura ar identiskām kļūdām šaušanā kā Simonai no uzvarētājas atpalika par minūti un 37,2 sekundēm, pirmoreiz karjerā kāpjot uz Pasaules kausa posma goda pjedestāla.

Ceturtajā vietā ierindojās amerikāniete Klēra Īgena, piektajā - Itālijas biatloniste Dorotija Vīrere un sestajā - čehiete Mārketa Davidova.

Startēja 96 biatlonistes.

Kopvērtējumā mazo kristāla kausu par uzvaru individuālajā distancē ar 98 punktiem ieguva Davidova. Otrā ar 86 punktiem divās sacensībās finišēja austriete Liza Terēza Hauzere, trešā ar 79 punktiem - baltkrieviete Dinara Aļimbekava. Bendika ar 35 punktiem ierindojās 17. vietā.

Visu disciplīnu summā pirmā pēc 14 no 22 sacensībām ir norvēģiete Marte Ulsbū Reiselanne, iekrājot 651 punktu. Otrā ar 563 punktiem ir zviedriete Elvīra Ēberja, bet trešo vietu ar 535 punktiem ieņem baltkrieviete Dinara Aļimbekava. Bendika ieguvusi 105 punktus un ir 37. pozīcijā.

Sezonas pirmās "klasikas" sacensības Pasaules kausa vērtējumā novembra beigās Estešundā atklāja Pasaules kausa sezonu.

Toreiz Bendika ar trim kļūdām šaušanā ierindojās 26. vietā, bet Sabule ar četriem "pūdeļiem" ieņēma 108. vietu.

Uzvaru svinēja čehiete Mārketa Davidova, aiz kuras ierindojās austriete Liza Terēza Hauzere un vāciete Denīze Hermane.

Iepriekšējā sezonā individuālajā distancē kopvērtējumā labākās bija uzreiz divas sportistes, sakrājot vienādu punktu skaitu, - Hauzere un itāliete Doroteja Vīrere. Bendika šajā disciplīnā pie punktiem netika, bet lielo kristāla globusu ieguva norvēģiete Tirila Ekhofa.

Ceturtdien vīriešu sacensībās 20 kilometru individuālajā distancē Aleksandrs Patrijuks ieņēma 81. vietu, Roberts Slotiņš ierindojās 92. pozīcijā, bet Edgars Mise finišēja 96. vietā.

Sestdien vispirms būs sacensības vīriešiem distancē ar kopēju startu, bet pēc tam - komandu stafete sievietēm. Savukārt svētdien vispirms komandu stafeti aizvadīs vīrieši, bet pēc tam trasē distancē ar kopēju startu dosies sievietes.

Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās notiks Pasaules kausa posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā. Sezona tradicionāli noslēgsies Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu