Punnenovs gūst savainojumu Šveices čempionāta spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ivars Punnenovs
Ivars Punnenovs Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas izlases vārtsargs Ivars Punnenovs sestdien guva savainojumu Šveices hokeja augstākās līgas (NL) spēlē.

Punnenova pārstāvētā Langnavas "Tigers" viesos ar 2:8 (0:3, 2:1, 0:4) kapitulēja Šveices čempionvienībai "Zug".

Latviešu vārtsargs pirmos vārtus ielaida trešajā minūtē, bet pēc nospēlētām piecām minūtēm un 20 sekundēm viņš tika nomainīts, visticamāk, rokas savainojuma dēļ. Punnenovs, kurš ir viens no Latvijas izlases kandidātiem dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs, atvairīja vienu no diviem metieniem.

"Tigers" joprojām vajā vārtsargu traumas, tāpēc viņa vietā vārtos stājās 18 gadus vecais Luī Kurts, kurš savā debijā NL neitralizēja 25 no 31 metiena.

Vairāku latviešu pārstāvētajā "Tigers" komandā laukumā devās arī uzbrucējs Oskars Lapinskis, kurš astoņās minūtēs un 32 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem, zaudēja abos iemetienos un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Tikmēr uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette" mājās ar 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 1:0) pagarinājumā uzveica "Biel-Bienne" hokejistus.

Smirnovs uz ledus pavadīja 11 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem un uzvarēja sešos no deviņiem iemetieniem, bet Smons trīs minūtēs un 56 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem. Abi latvieši cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Savainojuma dēļ sestdien nespēlēja uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kura pārstāvētā "Bern" viesos ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina "Lugano" pārākumu. Laikraksts "Berner Zeitung" šonedēļ ziņoja, ka Daugaviņa savainojums nav liels un viņš tuvākajā laikā varētu atgriezties laukumā.

Uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" sestdien nespēlēja.

Turnīra tabulā "Servette" ar 61 punktu 40 mačos ir septītā, bet aiz tās seko "Lausanne" ar 56 punktiem 37 spēlēs. Tikmēr 11.pozīcijā atrodas "Bern", kas 39 spēlēs tikusi pie 47 punktiem. "Tigers" ar 32 punktiem 41 spēlē ieņem 12.vietu 13 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu