Medijs: Džošua saņems iespaidīgu kompensāciju, lai atļautu rīkot Usika un Fjūrija dueli

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua un Oleksandrs Usiks
Entonijs Džošua un Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Entonijs Džošua saņems vairāku miljonu sterliņu mārciņu kompensāciju, lai dotu iespēju organizēt boksa supersmagsvaru Oleksandra Usika un Taisona Fjūrija dueli, vēsta "The Telegraph".

Džošua pērn septembrī piekāpās Usikam, zaudējot pasaules čempiona jostas WBA, WBO, IBF un IBO versijās.

Lielbritānijas bokserim ir iespēja pieprasīt revanša cīņu pret Ukrainas pārstāvi. Iepriekš ziņots, ka revanšs varētu notikt šā gada pavasarī.

Laikraksts "The Telegraph" vēsta, ka Džošua varētu atteikties no revanša cīņas pret Usiku, tā vietā saņemot 15 miljonu britu mārciņu (17,9 miljoni eiro) kompensāciju.

Šāds solis pavērtu durvis iespējai sarīkot Usika cīņu pret Fjūriju, kurš ir prestižās WBC pasaules čempiona jostas glabātājs.

"Varu apstiprināt, ka ar Fjūrija pārstāvjiem kontaktējamies kopš novembra. Kamēr nebūs panākta vienošanās, tikmēr primārs būs revanša duelis ar Džošua. Līdz februāra vidum mēs varētu tikt skaidrībā," "sports.ru" citē Usika promouteri Aleksandru Krasjuku.

32 gadus vecais Džošua karjerā izcīnījis 24 uzvaras (22 nokauti) un piedzīvojis divus zaudējumus - pret Usiku un Meksikas bokseri Endiju Ruisu.

Patlaban 33 gadus vecais Fjūrijs boksa ringā zaudējuma rūgtumu nav izjutis - 31 uzvara (22 nokauti) un viens neizšķirts pret amerikāni Deonteju Vailderu.

35 gadus vecais Usiks karjerā ir nepārspēts - 19 uzvaras (13 nokauti).

Jau vairāk nekā 20 gadus nav izdevies noskaidrot neapstrīdamu pasaules čempionu boksā supersmagsvaru kategorijā. Tas varētu izdoties, ja Usiks spēkotos pret WBC čempionu Fjūriju.

Līdz šim pēdējo reizi supersmagsvaru kategorijā par "undisputed" jeb neapstrīdamu pasaules čempionu tika kronēts Lielbritānijas bokseris Lenokss Lūiss, kuram ir arī Kanādas pilsonība.

Lūiss laika posmā no 1999. gada 13. novembra līdz 2000. gada 29. aprīlim bija neapstrīdams pasaules čempions boksā smagsvaru kategorijā ar WBC, WBA un IBF organizāciju jostām.

Savulaik leģendārajam Muhamedam Ali un citiem bokseriem pietika ar WBC un WBA jostām, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu. Vēlāk kritēriji tika papildināti, piemēram, Maiks Taisons apvienoja jau trīs jostas - WBC, WBA un IBF.

Savukārt kopš 2007. gada, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu, smagsvaru bokserim jāizcīna jau četras jostas - WBA, WBC, IBF un WBO tituli, taču nevienam tas pagaidām nav izdevies.

Pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) neapstrīdama pasaules čempiona titulu 2018. gadā ieguva Usiks, kurš triumfēja pasaules boksa supersērijā un ieguva savā īpašumā WBA, WBC, IBF un WBO jostas. Nu viņš cer panākumu atkārtot arī smagsvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu