"VEF Rīga" pagarina līgumu ar Ronu Kariju līdz sezonas beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rons Karijs
Rons Karijs Foto: FIBA.com

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" pirmdien paziņoja, ka pagarinās esošo līgumu līdz sezonas beigām ar aizsargu Ronu Kariju, taču pārtrauks sadarbību ar amerikāņu basketbolistu Devondriku Vokeru.

Abiem basketbolistiem iepriekš noslēgtie līgumi beidzās līdz ar pēdējo Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēli, un pēc otrā zaudējuma Dižonas JDA rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis preses konferencē lika nojaust, ka vai nu viens, vai abi basketbolisti pametīs vienību.

Karijs Čempionu līgā katrā mačā laukumā bija vidēji 28,1 minūti, kurās guva 11,8 punktus un sakrāja 4,5 rezultatīvas piespēles, bet Latvijas - Igaunijas basketbola līgā (LIBL) viņš 13 aizvadītās spēlēs vidēji izcēlies ar 7,8 punktiem.

28 gadus vecajam Karijam šī bija atgriešanās Latvijas komandas sastāvā, kurā viņš spēlēja 2019./2020.gada sezonas sākumā un piedalījās divās FIBA Čempionu līgas spēlēs, vidēji gūstot 11,5 punktus, izcīnot 5,0 bumbas zem groziem un atdodot 4,0 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Vokers Čempionu līgas spēlēs laukumā vidēji bija 15,3 minūtes, kurās izcēlās ar 5,9 gūtiem punktiem. Tikmēr LIBL viņš aizvadīja 12 spēles, kurās vidēji guva 12,2 punktus.

Pirms pievienošanās Rīgas komandai Vokers pēdējos divus gadus spēlēja Austrālijā un Jaunzēlandē, iepriekšējā sezonā Jaunzēlandes līgas komandas Neipīras "Hawke’s Bay Hawks" rindās vidēji mačā gūstot 20,2 punktus.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" Čempionu līgas "play-in" turnīrā divos mačos piekāpās Dižonas JDA un neiekļuva otrajā kārtā.

LIBL "VEF Rīga" atrodas līderpozīcijās ar 14 uzvarām un vienu zaudējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu