"Flyers" aizsargs Jandls atkārto NHL rekordu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kīts Jandls
Kīts Jandls Foto: AP/Scanpix

Filadelfijas "Flyers" aizsargs Kīts Jandls pirmdien atkārtoja Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēc kārtas aizvadīto spēļu rekordu.

"Flyers" mājās ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) zaudētā mačā pret Dalasas "Starts".

35 gadus vecais ASV hokejists Jandls laukumā devās jau 964. spēli pēc kārtas, atkārtojot NHL rekordu.

Līdz šim 964 spēles pēc kārtas regulārajā čempionātā bija aizvadījis vienīgi kanādietis Dags Džārviss laika posmā no 1975. līdz 1988. gadam.

Džārviss hokejista karjerā ne reizi neizlaida NHL regulārā čempionāta spēli. Viņš pārstāvēja Monreālas "Canadiens", Vašingtonas "Capitals" un Hārtfordas "Whalers".

Jandls nav izlaidis nevienu maču kopš 2009. gada 26. marta. Viņš piedalījies katrā spēlē kopš NHL spēlētāja karjeras trešās sezonas.

16 gadus ilgajā NHL spēlētāja karjerā Jandls piedalījies 1074 regulārā čempionāta spēlēs, guvis 102 vārtus un izpildījis 511 rezultatīvas piespēles.

Šosezon Jandls nospēlējis 42 mačus un izpildījis 13 rezultatīvas piespēles, taču vārtus nav guvis. 

"Flyers" aizsargam jaunu rekordu sasniegt izdosies jau otrdien, ja vien viņš dosies laukumā izbraukuma spēlē ar Ņujorkas "Islanders".

Jandls karjerā pārstāvējis četrus NHL klubus - Filadelfijas "Flyers", Floridas "Panthers", Ņujorkas "Rangers" un Fīniksas "Coyotes".

"Flyers" ar 34 punktiem 42 spēlēs ieņem pēdējo jeb astoto vietu Metropolitēna divīzijā, kamēr "Stars" ar 44 punktiem 39 mačos ierindojas piektajā pozīcijā Centrālajā divīzijā.

Citā spēlē piecas rezultatīvas piespēles atdeva Kalgari "Flames" kapteinis Metjū Tkačaks, palīdzot savai komandai ar 7:1 (3:1, 4:0, 0:0) sagraut Sentluisas "Blues" vienību.

Tkačaks pēdējās piecās spēlēs kopumā guvis 13 punktus - uzbrucēja kontā pieci vārti un deviņas rezultatīvas piespēles.

Ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm uzvarētāju rindās izcēlās Džonijs Gudro, bet pa vienam precīzam metienam mājinieku rindās Ņikitam Zadorovam, Kristoferam Tanevam, Elīasam Lindblomam, Šonam Monahanam, Bleikam Koulmenam un Ādamam Rūžičkam.

Vienīgos vārtus "Blues" labā guva Tailers Bozāks.

Klusā okeāna divīzijā "Flames" ar 44 punktiem ieņem ceturto vietu, bet "Blues" ar 55 punktiem ierindojas otrajā pozīcijā Centrālajā divīzijā.

Savukārt Minesotas "Wild" ar 8:2 (2:1, 3:0, 3:1) savā laukumā sagrāva Monreālas "Canadiens".

Mājiniekiem astoņi dažādi spēlētāji guva vārtus, bet rezultatīvākais ar 1+2 bija Niko Šturms.

"Wild" sakrājusi 53 punktus, kas tai dod piekto vietu Centrālajā divīzijā, savukārt "Canadiens" ar 23 punktiem ir pēdējā gan Atlantijas divīzijā, gan līgas kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu