"Riga" piesaista bijušo "Bayer" pussargu Jurčenko

CopyDraugiem X Whatsapp
Vladlens Jurčenko
Vladlens Jurčenko Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Latvijas futbola klubs "Riga" otrdien ziņo, ka komandu papildinājis pieredzējušais ukraiņu pussargs Vladlens Jurčenko.

Šis jau trešais papildinājums pēdējo divu dienu laikā. Kā zināms, vienību pastiprinājuši arī austriešu aizsargs Kristofs Marčinko un baltkrievu pussargs Jurijs Kendišs.

28 gadus vecais ukrainis Jurčenko karjeru uzsāka Mikolajivas "Torpedo" un Doņeckas "Šahtar" akadēmijās.

2014. gadā talantīgais pussargs parakstīja līgumu ar Vācijas bundeslīgas klubu Leverkūzenes "Bayer", kur pavadīja trīs sezonas.

"Bayer" sastāvā Jurčenko nospēlēja 18 spēles, guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Šajā laikā ukrainim arī trīs spēles UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā un gūti vārti pret "Monaco".

2018./2019. gada sezonā Jurčenko spēlēja Dānijas superlīgas klubā "Velje". Šajā komandā ukrainis 19 spēlēs guva trīs vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

Nākamās divas sezonas Jurčenko spēlēja Luhanskas "Zorya" sastāvā Ukrainā. "Zorya" Jurčenko nospēlēja 68 spēles, guva 16 vārtus un atdeva 13 rezultatīvas piespēles, kā arī izcīnīja Ukrainas čempionāta bronzas godalgas.

Jurčenko pēdējā pieturvieta bija cita Ukrainas komanda "Desna", kur pussargs spēlēja sezonas pirmo pusi. Septiņās spēlēs viņam vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Pussargs aizvadījis 23 spēles un guvis trīs vārtus Ukrainas U-21 izlasē. Tāpat viņš spēlējis arī U19, U17 un U16 izlasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu