Pekinā olimpiešiem pieejami bezmaksas prezervatīvi, bet rekomendēts neapskauties

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pekinas olimpisko spēļu rīkotāju izdalītie prezervatīvi.
Pekinas olimpisko spēļu rīkotāju izdalītie prezervatīvi. Foto: Reuters / Scanpix

Arī Pekinas ziemas olimpisko spēļu rīkotāji saglabājuši tradīciju, ka sportistiem pieejami bezmaksas prezervatīvi, kaut gan šajās četrgades sacensībās visiem jāievēro stingri drošības pasākumi, lai izskaustu iespējas saslimt ar Covid-19.

Pekinas spēļu rīkotāji otrdien komentārā medijam "Reuters" pauda, ka visiem dalībniekiem tiks nodrošināti pietiekami daudz bezmaksas prezervatīvu "burbuļa" iekšienē.

Medija žurnālisti, kas nesen iekārtojās olimpiskajā viesnīcā, katrs savā numuriņā atrada piecus bezmaksas prezervatīvus. Katrs no tiem bija individuālā iepakojumā, uz kura attēlota ķīniešu laterna.

Rīkotāji gan neesot atklājuši, cik kopumā prezervatīvu tiks izdalīti olimpisko spēļu dalībniekiem.

Šo olimpisko spēļu rokasgrāmatā ļoti detalizēti aprakstīti piesardzības pasākumi, kas jāievēro, lai samazinātu iespējamo Covid-19 izplatību. Rekomendēts izvairīties no fiziska kontakta, piemēram, apskāvieniem, "pieci došanas" un rokasspiedieniem.

Tokijas vasaras olimpisko spēļu rīkotāji bija plānojuši izdalīt 150 000 bezmaksas prezervatīvus, bet rekomendēja tos ņemt līdzi uz mājām, nevis izmantot jau sacensību laikā.

Pekinas ziemas olimpiskās spēles plānotas no 4. līdz 20. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu