Video ⟩ Merzļikins pārcieš lielāku vārtu apšaudi, nekā NHL karjerā piedzīvoja Irbe

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins trešdien laukumā cīnījās varonīgi, taču neglāba Kolumbusas "Blue Jackets" komandu no zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā.

"Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 0:6 (0:1, 0:2, 0:3) kapitulēja spēlē pret Kalgari "Flames", piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Merzļikins atvairīja 56 no 62 pretinieku metieniem (90,3%). NHL vēsturē tas ir lielākais atvairījumu un metienu skaits, kas regulārajā čempionātā izdarīts pie Latvijas hokeja vārtsarga sargātiem vārtiem. 

Līdz šim NHL regulārā čempionāta spēlē rekords bija 49 metieni un 47 atvairījumi Artūra Irbes kontā, kad viņš deviņdesmito gadu sākumā pārstāvēja Sanhosē "Sharks". 

Merzļikinam līdz šim NHL spēlētāja karjerā lielākais atvairījumu skaits vienā mačā bija 41. Pretinieki iepriekš nebija vairāk par 41 reizi apdraudējuši Merzļikina vārtus.

62 izpildīti metieni ir jauns "Flames" kluba rekords. ESPN vēsta, ka NHL vēsturē komanda izbraukuma spēlē līdz šim nebija tik daudz reižu apdraudējusi mājinieku vārtus (izpildīto metienu statistika tiek uzskaitīta kopš 1955./56. gada sezonas).

Tikmēr "Flames" vārtsargs zviedrs Jakobs Markstroms atvairīja 23 metienus, aizvadot šosezon sesto "sauso" maču, kas ir labākais rādītājs NHL.

"Flames" labā divus vārtus guva amerikānis Metjū Tkačuks, pa reizei precīzi meta kanādieši Endrū Mandžapane un Ēriks Gudbransons, kā arī zviedri Mikaels Baklunds un Eliass Lindholms.

Gudbransons nebija guvis vārtus kopš pagājušā gada februāra. "Tukšā" sērija ilga 60 spēles.

Mandžapane guva savā NHL spēlētāja karjerā 100. rezultativitātes punktu. 216 mačos viņa kontā ir 62 vārti un 38 rezultatīvas piespēles.

Savukārt ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās amerikānis Džonjis Gudro, kurš tika atzīts par mača labāko spēlētāju jeb spēles pirmo zvaigzni.

"Blue Jackets" ar 37 punktiem 37 spēlēs ieņem piekto vietu Metropolitēna divīzijā, tikmēr "Flames" atrodas ceturtajā pozīcijā Klusā okeāna divīzijā ar 46 punktiem 38 mačos.

Citā spēlē spēlē Sanhosē "Sharks" izbraukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pārspēja Vašingtonas "Capitals".

"Haizivju" pārstāvis Latvijas hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers vēl nebija gatavs atgriezties laukumā pēc pārtraukuma, kas bija jāievēro Covid-19 protokola dēļ.

Balcers izlaida trešo "Sharks" spēli pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu