NHL veterāns Kārters pagarina līgumu ar Bļugera pārstāvēto "Penguins"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džefs Kārters
Džefs Kārters Foto: AP/Scanpix

Pieredzes bagātais Kanādas hokejists Džefs Kārters pagarinājis līgumsaistības ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Pitsburgas "Penguins", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers.

37 gadus vecais Kārters vienojies par divu gadu līgumu. Katrā no nākamajām divām sezonām viņš saņems atalgojumu aptuveni trīs miljonus un 125 tūkstošus ASV dolāru.

Kārters pērn aprīlī maiņas darījumā pievienojās "Penguins" komandai, pārnākot no Losandželosas "Kings" vienības, ar kuru viņš 2012. un 2014. gadā triumfēja Stenlija kausa izciņā.

Ar 12 precīziem metieniem Kārters šosezon ir trešais labākais "Penguins" vārtu guvējs pēc Džeika Gencela (21) un Evana Rodrigesa (15). Savukārt ar 26 punktiem viņš ir sestais rezultatīvākais spēlētājs Pitsburgas komandā.

Kārters aizvada 17. sezonu NHL. Regulārajā čempionātā viņš piedalījies 1130 mačos, guvis 411 vārtus un veicis 377 piespēles. Kanādietis nepilnu sezonu pārstāvējis Kolumbusas "Blue Jackets", bet karjeras sākumā vairākus gadus spēlēja Filadelfijas "Flyers".

Tāpat kā Bļugers, arī Kārters spēlē centra uzbrucēja pozīcijā. 2014. gadā viņš ar Kanādas izlasi izcīnīja zelta medaļas Soču olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu