Medija ieskatā Bertānam un Porziņģim ir Top 5 sliktākie līgumi NBA (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis
Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Latvijas basketbolistiem Dāvim Bertānam un Kristapam Porziņģim šobrīd ir Top 5 sliktākie līgumi Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), vērtē medijs "Bleacher Report".

NBA komandas līdz 10. februārim var veikt spēlētāju maiņu darījumus. "Bleacher Report" apskatā piedāvāti maiņu darījumi ar spēlētājiem, kuriem šī medija ieskatā šobrīd ir sliktākie līgumi līgā - vērtējot basketbolistu sniegumu laukumā attiecībā pret atalgojumu.

Top 5 iekļauti arī latvieši Bertāns un Porziņģis, ieņemot attiecīgi pirmo un trešo vietu. Otrajā vietā ierindots Tobiass Heriss (Filadelfijas "76ers"), ceturtajā pozīcijā Džons Vols (Hjūstonas "Rockets"), bet piektajā - Rasels Vestbruks (Losandželosas "Lakers").

Oklahomasitijas "Thunder" komanda pēdējos gados jau vairākkārt ir "uzsūkušas" finansiāli lielus kontraktus (Kemba Vokers, Els Horfords, Deriks Feivors) apmaiņā pret nākotnes drafta tiesībām uz jaunajiem spēlētājiem. "Thunder" šosezon starp 30 līgas komandām maksā spēlētājiem summā vismazāko atalgojumu - aptuveni 78,4 miljonus ASV dolāru.

Atalgojuma apmērā "Thunder" krietni atpaliek no 28. un 29. vietas (Ņūorleānas "Pelicans" un Memfisas "Grizzlies") komandām, kuras maksā aptuveni 116 miljonus ASV dolāru. Oklahomasitijas vienībai šobrīd ir daudz brīvo līdzekļu - līdz algu "griestiem" ir aptuveni 33 miljoni. Līdz ar to "Thunder" var atļauties piesaistīt spēlētāju ar lielu atalgojumu.

"Thunder" šosezon no tālās distances uzbrūk ar 31% precizitāti, kas ir sliktākais rādītājs NBA. Komandai varētu noderēt tāds trīspunktu speciālists, kāds iepriekšējos gados bija Bertāns, kurš šosezon zaudējis vietu Vašingtonas "Wizards" spēlētāju rotācijā.

Bertāna vērtība NBA tirgū gan ir ļoti kritusies šosezon neveiksmīgā snieguma dēļ, taču, maiņas darījumā iesaistot nākotnes drafta tiesības, latvieša pārcelšanās uz citu komandu ir ticams scenārijs.

Šosezon Bertāna alga ir aptuveni 16 miljoni ASV dolāru, taču 32 mačos viņš vidēji spēlē guvis tikai 6,0 punktus. Latvietim ir spēkā līgums, kura ietvaros viņš šosezon un nākamajās trīs sezonās summā saņems 65 miljonus dolāru.

"Bleacher Report" piedāvā scenāriju, kurā Kristaps Porziņģis, Mozess Brauns un Džošs Grīns no Dalasas "Mavericks" pārceļas uz Sanantonio "Spurs" apmaiņā pret Deriku Vaitu, Tadeusu Jangu un Loniju Vokeru IV.

"Ja "Mavericks" nav pārliecības par Porziņģi kā opciju Nr. 2 pēc Lukas Dončiča, un labprātāk atbrīvotu vietu spēlētāju algām apmaiņā pret labiem lomas spēlētājiem, darījums ar "Spurs" būtu izdevīgs abām pusēm," raksta "Bleacher Report".

Medija ieskatā Porziņģis ir labs spēlētājs, kad viņš ir vesels un dodas laukumā, taču latvieša atalgojums esot pārāk liels, ņemot vērā viņa traumu vēsturi. Sanantonio liepājniekam būtu laba vieta, kur viņš varētu uzņemties līdera lomu līdzās jauniem un talantīgiem spēlētājiem.

Dalasa, piesaistot Vaitu, iegūtu aizsargu, kurš var spēlēt pirmā un otrā numura pozīcijā, labi darbotos aizsardzībā, kā arī atslogotu Dončiču spēlē ar bumbu. 

"Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans vairākkārt gan izteicies, ka viņš negrasās Porziņģi aizmainīt uz citu komandu, jo arvien uz latvieti tiek liktas lielas cerības.

Porziņģa alga šosezon ir 31,6 miljoni ASV dolāru. Nākamajā sezonā atalgojums būs 33,8 miljoni, bet aiznākamajā - 36 miljoni.

"Bleacher Report" piedāvā scenāriju, kurā Tobiass Heriss, Denijs Grīns, 2022. un 2023. gada drafta tiesības no Filadelfijas "76ers" pārceltos uz Sakramento "Kings" apmaiņā pret Herisonu Bārnsu un Badiju Hīldu.

Vēl medijs piedāvā maiņas darījumu, kurā Džons Vols, Džeišons Teits un 2023. gada drafta tiesības no Hjūstonas "Rockets" dotos uz Bostonas "Celtics", bet pretējā virzienā pārceltos Romeo Lengfords, Džošs Ričardsons un Els Horfords.

"Bleacher Report" vērtējumā vērtīga sadarbība varētu būt Losandželosas klubu starpā, ja Rasels Vestbruks, Deandrē Džordans un Trevors Ariza, 2023. un 2025. gada drafta tiesības pārceltos uz "Clippers" apmaiņā pret Markusu Morisu senioru, Ēriku Bledso un Seržu Ibaku.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu