Desmit futbola klubiem piešķir licenci dalībai Latvijas virslīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Latvijas Futbola federācija (LFF) dalībai 2022.gada "Optibet" virslīgas sacensībās piešķīrusi licenci desmit klubiem, piektdien ziņo LFF.

LFF Klubu licencēšanas pirmās instances padome, izvērtējot potenciālo virslīgas dalībnieku atbilstību prasībām, nolēma piešķirt LFF A licenci visiem desmit klubiem. Līdz ar to virslīgas sezonu, tāpat kā gadu iepriekš, uzsāks šādi desmit klubi: "Riga", "Liepāja", Ķekavas "Auda", Rīgas "Super Nova", "Tukums 2000", "Valmiera", Rīgas "Metta", "Daugavpils", RFS un Jūrmalas "Spartaks".

LFF ziņo, ka vairākiem klubiem dažās kritēriju kategorijās konstatēta vien daļēja to izpilde, tāpēc noteikti papildu termiņi to pilnīgai izpildīšanai

"Valmiera", "Metta" un "Daugavpils" ir izpildījuši visas klubu licencēšanas noteikumos paredzētās prasības sporta, personāla un administratīvajos, finanšu un juridiskajos kritērijos, taču infrastruktūras kritēriji ir izpildīti daļēji. Licence dalībai virslīgā piešķirta ar nosacījumu, ka klubi līdz 1.martam iesniedz vai papildina ekspertu norādītos dokumentus infrastruktūras kritērija pilnīgai izpildei atbilstoši eksperta atzinumam.

RFS ir izpildījis visas klubu licencēšanas noteikumos paredzētās prasības sporta, finanšu, infrastruktūras un juridiskajos kritērijos, taču personāla un administratīvie kritēriji ir izpildīti daļēji. Licence dalībai virslīgā piešķirta ar nosacījumu, ka RFS līdz 1.martam iesniedz vai papildina dokumentus personāla un administratīvo kritēriju pilnīgai izpildei atbilstoši eksperta novērtējumam.

"Spartaks" ir izpildījis visas klubu licencēšanas noteikumos paredzētās prasības juridiskajos, personāla un administratīvajos, sporta un infrastruktūras kritērijos, taču finanšu kritēriji ir izpildīti daļēji. Licence dalībai virslīgā piešķirta ar nosacījumu, ka "Spartaks" līdz 7.februārim iesniedz vai papildina dokumentus finanšu kritēriju pilnīgai izpildei atbilstoši ekspertu novērtējumam.

Papildus klubiem, kuri iesniedza klubu licencēšanas dokumentus, pamatojoties uz to sportiskajiem rezultātiem 2021.gada sezonā, licences pretendenta statuss tika piešķirts arī "Rēzeknes futbola akadēmijai".

LFF ziņo, ka klubs iesniedza dokumentus tikai juridisko kritēriju izpildei, taču dokumenti sporta, personāla un administratīvo kritēriju, infrastruktūras un finanšu kritēriju izpildei netika iesniegti. Tā kā LFF A licenci ir saņēmuši visi tie klubi, kuri uz to pretendēja, pamatojoties uz sportiskajiem rezultātiem 2021.gada virslīgas čempionātā, "Rēzeknes futbola akadēmijai" šī licence netiek piešķirta.

"Optibet" virslīgas sezonu paredzēts aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Komanda, kas ieņems desmito vietu 2022.gada virslīgas čempionātā, zaudēs tiesības nākamajā sezonā piedalīties virslīgā. Savukārt komanda, kas ieņems devīto vietu, divās pārspēlēs tiksies ar to vienību, kas 2022.gada "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņems otro vietu. Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja saņems tiesības pārcelties uz virslīgas čempionātu.

Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgas aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu