Krievija Pekinas spēlēs piedalīsies bez abiem vadošajiem skeletonistiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ņikita Tregubovs
Ņikita Tregubovs Foto: AP/Scanpix

2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs nevarēs piedalīties Krievijas skeletonisti Ņikita Tregubovs un Vladislavs Semjonovs, kuri aizvadītajā Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonā bija savas valsts labākie braucēji.

Abi sportisti Olimpiādes spēlēs nestartēs Covid-19 dēļ, vēsta televīzijas kanāls "Match TV". 

"Ar vislielāko nožēlu jāpaziņo, ka Tregubovs un Semjonovs pavisam noteikti nedosies uz olimpiskajām spēlēm. Semjonovs pozitīvu Covid-19 testu uzrādīja Sočos, izcieta karantīnu, bet, atgriežoties Maskavā, viņa tests atkal bija pozitīvs," sacīja Krievijas bobsleja federācijas vadītāja Jeļena Aņikina.

Iepriekš Tregubovs sūdzējās, ka pēc pozitīva testa viņam par saviem līdzekļiem nācies īrēt dzīvokli Sočos. Viņš arī izteicās, ka pats maksājis par testiem un federācija nav sniegusi sportistiem nekādu atbalstu. 

Tregubovs ir 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs, vairākkārtējs pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieks.

2021./2022. gada Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Tregubovs ieņēma 4. vietu, bet Semjonovs ierindojās 5. pozīcijā. 

Viņu vietā uz Pekinu dosies Jevgeņijs Rukosujevs un Daniils Romanovs.

Vīriešu skeletona pirmie divi braucieni norisināsies 10. februārī, plkst. 3.30 un 5.30 pēc Latvijas laika. Savukārt trešais un ceturtais brauciens notiks dienu vēlāk - plkst. 20:20 un 21:55.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu