Hudāčeks atstāj Rīgas "Dinamo" un pārceļas uz Čehiju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas ''Dinamo'' vārtsargs Jūliuss Hudāčeks
Rīgas ''Dinamo'' vārtsargs Jūliuss Hudāčeks Foto: Zane Bitere/LETA

Slovākijas hokeja vārtsargs Jūliuss Hudāčeks atstājis Rīgas "Dinamo" komandu un pievienojies Čehijas vienībai Prāgas "Sparta" vienībai, pirmdien paziņoja abi klubi.

33 gadus vecais Hudāčeks šosezon Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā Rīgas "Dinamo" sastāvā piedalījās 14 mačos, vidēji atvairīja 88,8% pretinieku metienu un ielaida 2,96 ripas.

Hudāčeks iepriekš karjerā pārstāvējis arī citus KHL klubus - Maskavas "Spartak", Čerepovecas "Severstaļ" un Novosibirskas "Sibir". 2018., 2019. un 2020. gadā viņš tika izraudzīts dalībai KHL Visu zvaigžņu spēlē.

Vēl karjeras laikā Hudāčeks spēlējis arī Čehijas, Slovākijas un Zviedrijas čempionātos. 2015. gadā viņš kļuva par Zviedrijas čempionāta labāko vārtsargu un arī vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

"Sparta" ziņo, ka līgums ar Hudāčeku noslēgts līdz šis sezonas beigām. Prāgas komanda Čehijas "Ekstraliga" kopvērtējumā patlaban ieņem astoto vietu 15 klubu konkurencē.

Zīmīgi, ka "Sparta" komandas sastāvā ir čehu vārtsargs Matejs Mahovskis, kurš šo sezonu sāka Rīgas "Dinamo" rindās, taču pērn novembrī sadarbība tika pārtraukta.

"Sparta" komandai pievienojies arī Krievijas uzbrucējs Genādijs Stoļarovs, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Rīgas "Dinamo", taču šosezon līdz šim viņš spēlēja Itālijas klubā "Meran/Merano".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu