Pēc Abū Dabī posma strīdiem FIA plāno mainīt F-1 sacensību norises kārtību (5)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Mercedes-AMG Petronas vadītājs Toto Volfs
Mercedes-AMG Petronas vadītājs Toto Volfs Foto: EPA/Scanpix

Aizvadītās Formula 1 sezonas pēdējais posms raisīja plašas diskusijas, kas nav norimušas aizvien. Lai gan kopš sacensībām Abū Dabī ir pagājuši vairāki mēneši, kaislības ir tikai viegli pierimušas, jo virkne pretrunīgu lēmumu lika vilties gan F-1 pietuvinātām personām, gan autosporta faniem visā pasaulē. Lai attiecības sakārtotu, Starptautiskā Automobiļu federācija plāno rīkoties un beidzot kaut ko darīt lietas labā.

Šobrīd notiek FIA iniciēta izmeklēšana un tās noslēgumā tiks lemts par F-1 veicamajām izmaiņām. Galīgie lēmumi vēl ir jāgaida, tomēr jau tagad ir zināmi vairāki iespējamie uzlabojumi, kuru mērķis ir atrisināt vairākas 2021. gadā izkristalizētās problēmas. Lēmumi varētu būt izšķiroši Lūisa Hamiltona lēmumā, vai izstāties no F1, ziņo vietne WTF1.com.

Saskaņā ar BBC Sport, viena no izmaiņām varētu nozīmēt, ka komandām tiks aizliegts ietekmēt sacensību direktoru pa radio. Sezonas gaitā FIA radio mūs apdāvināja ar veselu lērumu trāpīgu citātu un smieklīgu izteicienu, sniedza vērtīgu ieskatu sacensību norises aizkulisēs, taču tai pašā laikā parādīja, kādu spiedienu uz Maiklu Masi izdara komandu bosi, jo īpaši jau Mercedes vadītājs Toto Volfs un Red Bull šefs Kristians Horners.

F-1 komandu sporta direktori sanāksmē bija vienprātīgi, ka sacensību direktoram nevajadzētu ļaut improvizēt, kā to darīja Masi, un viņu lēmumiem ir jābūt paredzamiem. Pastāv uzskats, ka sezonas pēdējā posmā Abū Dabī Masi bija spiests patstāvīgi izlemt par čempionātu, un tas lielā mērā noteica notikumu attīstību.

Bez tā kuluāros klīstošā informācija liek domāt, ka FIA rosinās pastāvīgo stjuartu ieviešanu un Masi nāksies meklēt citu nodarbošanos. Tiesa, viņa liktenis vēl nav viennozīmīgi izlemts, jo komandu starpā nav vienprātības. Vieni uzskata, ka Masi laiks ir pagājis un 2022. gadam jāmeklē cits sacensību direktors, citiem ar Masi nav problēmu, ja vien viņam tiek sniegts lielāks atbalsts, bet vēl ir komandas, kuras vispār vēlas saglabāt neitralitāti.

Kādas izmaiņas notiks Formula 1 sacensību organizācijā, publiski kļūs zināms pēc Pasaules Motoru sporta padomes sanāksmes 18. martā jeb dienā, kad notiks Bahreinas Grand Prix pirmie treniņbraucieni. Pašām komandām par jebkādām nozīmīgām izmaiņām gan vajadzētu būt informētām ātrāk, piemēram, F1 komisijas sanāksmē, kas notiks februārī.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu