Krikunovs: Nebrīnīšos, ja finālā spēlēs Latvijas un Krievijas hokejisti (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Krikunovs
Vladimirs Krikunovs Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Vladimirs Krikunovs nebūšot pārsteigts, ja februārī Pekinas olimpisko spēļu finālā spēlēs Latvijas un Krievijas hokejisti.

"Es pavisam noteikti skatīšos olimpiskās spēles, taču nevaru prognozēt rezultātus," portāls "Metaratings" citē Krikunovu.

"Kurš varēja paredzēt, ka iepriekšējās olimpiskajās spēlēs Vācijas hokejisti spēlēs finālā? Teorētiski viņiem šogad būtu jāuzvar, bet tam ir grūti noticēt."

Krikunovs apņēmies ne tikai atbalstīt Krievijas hokejistus, bet arī sekot līdzi Latvijas izlases spēlēm Pekinā.

"Rūpīgi sekošu līdzi Latvijas izlasei, kuras sastāvā spēlēs 10 spēlētāji no mana kluba," atzīmēja Rīgas "Dinamo" treneris.

"Visiem ir vienādas izredzes uzvarēt, atskaitot Krieviju, kurai tās ir mazliet lielākas. Es nebūtu pārsteigts, ja mēs finālā redzētu Krievijas un Latvijas komandas. Šis hokeja turnīrs ir ļoti neprognozējams."

Pekinā olimpiskās spēles sāksies 4. februārī, bet vīriešu hokeja turnīrs startēs piecas dienas vēlāk. 

Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju, tikmēr Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda samēros spēkus ar Šveici, Čehiju un Dāniju.

Olimpiskajās spēlēs piedalīsies ari Kanādas, ASV, Vācijas un Ķīnas hokejisti. 

12 komandas ir sadalītas trīs grupās. Katras grupas uzvarētāja un labākā otrā vieta iekļūs ceturtdaļfinālā. Pārējās komandas aizvadīs "play-off" cīņu par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu.

Latvijas hokeja izlase olimpisko spēļu turnīrā piedalīsies sesto reizi. Kopumā izcīnītas trīs uzvaras, piedzīvoti divi neizšķirti un 16 zaudējumi. Labākais rezultāts ir 8. vieta 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu