Dānijas hokeja izlasē Pekinā konstatēts Covid-19 uzliesmojums

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Dānijas hokeja izlasē neilgi pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm konstatēts Covid-19 uzliesmojums, vēsta aģentūra "Associated Press".

Trešdienas rītā Norvēģijas medijs NRK vēstīja, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta Matiasam Asperupam un Nikam Olesenam, bet tagad komandā ir jau seši inficēšanās gadījumi. 

Kopā ar Dānijas valstsvienību vienā lidmašīnā uz Pekinu lidojuši arī citu sporta veidu pārstāvji, tostarp Norvēģijas biatlonisti. Sportisti gan atradušies dažādās lidmašīnas daļās.

Vairāki Norvēģijas biatlonisti olimpiskajās spēlēs tiek pieskaitīti pie medaļu pretendentiem. 

Dānijas izlases treneris Heinzs Ēlerss atklājis, ka ar Covid-19 inficējušies četri pamatsastāva spēlētāji un divi rezervisti. Viņš pauda optimismu par četru spēlētāju iziešanu no pašizolācijas trešdienas vakarā vai ceturtdien rīta pusē.

Ēlerss nav varējis atcerēties visu sešu spēlētāju vārdus, kuriem uzrādīts pozitīvs tests, taču sacīja, ka viņu vidū ir bijušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) uzbrucējs Mikels Boedkers un pieredzējušais aizsargs Markuss Lauridsens.

Pirms došanās uz Pekinu visi komandas pārstāvji 48 stundu laikā tika testēti divreiz un visi testi uzrādījuši negatīvu rezultātu. 

Dānijas izlasei Pekinā 7. februārī paredzēta pārbaudes spēle ar Latvijas nacionālo komandu. 

Dānijas valstsvienība Pekinas olimpiskajā hokeja turnīrā spēlē vienā grupā ar Čehijas, Šveices un Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu. 

1. februārī Pekinā ieradās 1759 ar olimpiskajām spēlēm saistītas personas, tostarp 815 sportisti un komandu amatpersonas. Pārbaudēs lidostā konstatēti 15 Covid-19 inficēšanās gadījumi, no tiem trīs sportisti un nacionālo izlašu pārstāvji, vēsta Pekinas olimpisko spēļu oficiālā mājaslapa.

Vēl 17 inficēšanās gadījumi konstatēti pēc pārbaužu rezultātiem olimpiskajā "burbulī" - seši no tiem sportistiem un komandu pārstāvjiem.

Pekinas olimpiskās spēles sāksies 4. februārī, bet pirmie medaļu komplekti tiks sadalīti 5. februārī. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu