Portāls: Pludmales volejbolists Točs apvienojies duetā ar Fokerotu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristians Fokerots
Kristians Fokerots Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolists Edgars Točs turpmāk spēlēs kopā ar 17 gadus jauno Kristianu Fokerotu, trešdien ziņo portāls "Sportacentrs.com".

Septembrī Mārtiņš Pļaviņš un Točs nolēma, ka pēc Pasaules tūres fināla neturpinās kopējo sadarbību. Pļaviņš nākamsezon spēlēs kopā ar Mihailu Samoilovu.

Šīs nedēļas sākumā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) mājaslapā, prognozējot 2022. gada sezonu, tika publicēta informācija, ka Točs, kamēr Pļaviņš veic atveseļošanos pēc ceļgala operācijas, varētu spēlēt kopā ar Samoilovu. Točs sarunā "Sportacentrs.com" atklāja, ka tādas sarunas tiešām bijušas, taču sportisti nespējuši vienoties.

Turpmāk Točs spēlēs kopā ar 17 gadus jauno Fokerotu, kurš aizvadītajā vasarā U-18 Eiropas čempionātā pārī ar Gustavu Auziņu ieņēma ceturto vietu, bet vēl gadu iepriekš duetā ar Kārli Ābelīti izcīnīja sudraba godalgas.

Edgars Točs
Edgars Točs Foto: Juris Lisovs/TVNET

Dueta galvenais treneris būs Atvars Vilde, bet konsultanta lomā būs Aigars Birzulis, kurš bija treneris Pļaviņam/Šmēdiņam 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Lielākie panākumi pludmales volejbolā Točam līdz šim sasniegti pārī ar Pļaviņu. Bez olimpiskā pusfināla sasniegšanas Tokijā jāmin jaunizveidotā dueta uzvara pirmajā kopīgajā turnīrā - Pasaules tūres četru zvaigžņu posmā 2018. gada janvārī Hāgā, kā arī dalīta piektā vieta Pasaules tūres finālposmā 2018. gada augustā Hamburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu