Foto ⟩ Aparjods Pekinā vienā no treniņbraucieniem otrais, Bērziņam kritiens

CopyDraugiem X Whatsapp

​Latvijas kamaniņbraucēji trešdien aizvadījuši pirmos oficiālos Pekinas olimpisko spēļu treniņbraucienus, liecina sacensību mājaslapā publicētā informācija.

B grupas treniņbraucienos 18 sportistu vidū startēja visi trīs Latvijas izlases kamaniņbraucēji.

Pirmajā braucienā Artūrs Dārznieks par 0,63 sekundēm atpalika no līdera itāļa Dominika Fišnallera un ieņēma astoto vietu.

Devītajā vietā ierindojās Kristers Aparjods, no līdera atpaliekot par 0,666 sekundēm, bet Gints Bērziņš bija vienīgais no 18 grupā startējušajiem sportistiem, kas nefinišēja un piedzīvoja kritienu. 

Otrajā braucienā no Latvijas sportistiem pārliecinošākais sniegums bija Aparjodam, kurš finišēja pēc 57,906 un atpalika tikai no Fišnallera (+0,096).

Bērziņš otrajā braucienā ieņēma piekto vietu (+0,708) un Dārznieks finišēja desmitajā vietā, no līdera atpaliekot par 1,017 sekundēm.

Ceturtdien gaidāms trešais un ceturtais treniņbrauciens, kā arī pirmos divus treniņbraucienus aizvadīs sievietes. Piektdien būs vīriešu piektais un sestais treniņbrauciens.

Savukārt sestdien pirmos divus sacensību braucienus aizvadīs kamaniņbraucēji, bet kamaniņbraucējas turpinās oficiālos treniņus.

Svētdien, kad turpināsies sieviešu treniņbraucieni un tos sāks divnieku ekipāžas, medaļas tiks sadalītas vīru konkurencē.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu