Titulētais Kiprops pēc diskvalifikācijas cer atsākt karjeru

CopyDraugiem X Whatsapp
Asbels Kiprops
Asbels Kiprops Foto: AFP/SCANPIX

2008. gada Pekinas olimpisko spēļu čempions un vairākkārtējs pasaules čempionātu zelta medaļu īpašnieks 1500 metru skrējienā Asbels Kiprops no Kenijas paziņojis, ka pēc diskvalifikācijas izciešanas cer veiksmīgi atsākt karjeru.

"Mani nepatiesi apvainoja dopinga lietošanā. Tomēr esmu pieņēmis savu likteni, izcietis savu sodu un tagad esmu gatavs atgriezties uz celiņa," sportists sacīja ziņu aģentūrai AFP.

Viņa galvenais mērķis esot jūnijā piedalīties pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas notiks ASV Oregonas štatā.

Kiprops, kurš strādā policijā, pirmās sacensības dzimtenē plāno aizvadīt 6.aprīlī, kad Nairobi notiks Kenijas policijas čempionāts vieglatlētikā, kur viņš centīsies izcīnīt vietu nacionālā čempionāta un pasaules vieglatlētikas sacensību dalībnieku vidū.

Tomēr viņš neplāno startēt 1500 metru skrējienā, bet gan 800 metru distancē, kurā viņš startēja junioru vecumā. Kiprops plāno pakāpeniski atgūt sportisko formu un atgriezties iepriekšējā disciplīnā.

Kopš decembra viņam esot veiktas četras dopinga analīzes, un viņš atkal esot iekļauts Kenijas Antidopinga asociācijas apstiprināto sportistu sarakstā. Tāpat viņš cer, ka karjeras atsākšanai šķēršļus neliks Kenijas vieglatlētikas federācija, kas iepriekš ir atteikusies pieņemt sportistus, kas uz ilgu laiku bijuši diskvalificēti dopinga lietošanas dēļ, jo viņu dalība vairo negatīvu publicitāti.

32 gadus vecais Kiprops 2019. gada aprīlī par aizliegto vielu lietošanu tika diskvalificēts uz četriem gadiem. Diskvalifikācija bija spēkā no 2018. gada februāra, un trešdien oficiāli beidzās.

Kiprops uz nenoteiktu laiku diskvalifikāciju saņēma jau 2018. gadā, jo aizliegtas vielas viņa organismā tika atklāts 2017. gada novembrī.

Atlēta analīzēs tika konstatēta aizliegtā viela eritropoetīns jeb EPO. Viņš ir noliedzis aizliegtu vielu lietošanu.

Kiprops ir ļoti titulēts sportists - viņš ir ne tikai 2008. gada olimpiskais čempions, bet 1500 metru skrējienā arī ieguvis trīs zelta medaļas pasaules čempionātos 2011. gadā, kad kļuva par pirmo kenijieti, kas izcīnījis zelta medaļu pasaules čempionātā 1500 metru skrējienā, kā arī 2013. un 2015. gadā. Tiesa, Londonas un Riodežaneiro Olimpiādēs viņš cīņā par medaļām reāli neiesaistījās.

Kopš 2004. gada dopinga lietošanā pieķerti jau 138 vieglatlēti no Kenijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu