Dārziņš: Olimpiskajās spēlēs visu darām par godu savai valstij

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas komandas karognesējs olimpiskajās spēlēs, hokejists Lauris Dārziņš pie Rīgas lidostas VIP termināļa pirms došanās uz 2022.gada Olimpiskajām spēlēm Pekinā.
Latvijas komandas karognesējs olimpiskajās spēlēs, hokejists Lauris Dārziņš pie Rīgas lidostas VIP termināļa pirms došanās uz 2022.gada Olimpiskajām spēlēm Pekinā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Olimpiskajām spēlēm ir īpaša aura, jo tajās viss tiek darīt tā, lai godam pārstāvētu savu valsti, dienu pirms Pekinas spēļu atklāšanas ceremonijas sarunā ar TVNET sacīja viens no Latvijas delegācijas karognesējiem atklāšanas ceremonijā.

Latvijas hokeja izlase ceļu uz Pekinu sāka trešdienas pēcpusdienā, bet nu jau sasniegusi Ķīnas galvaspilsētu.

Vienības kapteinis un pieredzējušākais spēlētājs Dārziņš sacīja, ka gadu gaitā jau pierasts daudz lidot, jo tā ir Kontinentālās hokeja līgas spēlētāju ikdiena.

"KHL sezonas laikā sanāk kādas divas reizes aplidot apkārt visai pasaulei, tāpēc šis ceļojums nav nekas traks. Mums bija divi lidojumi, ar pārsēšanos. KHL parasti vienmēr rezervēts čārteris, tāpēc esam izlutināti. Līdz pirmajai spēlei vēl ir krietns laiks, lai restartētos, atgūtos un kārtīgi sagatavotos," sarunā ar TVNET sacīja uzbrucējs.

Arī Dārziņš uzsvēra, ka sajūta pirms šīm olimpiskajām spēlēm ir nedaudz citāda, jo ik dienas ieplānoto var izjaukt pozitīvs Covid-19 tests. Pieredzējušais spēlētājs gan piebilda, ka pozitīvo satraukumu un patīkamo kņudoņu pakrūtē tas nemazina.

"Tāpēc jau sportu mīlam, ka tas ir neparedzams. Šajā gadījumā, protams, viss kļuvis vēl neprognozējamāks. Gribas jau, lai ledus izšķir, kura komanda ir labākā. Visam jābūt gataviem. Protokoli un noteikumi visiem vienādi. Olimpiskās spēles ir lieliska platforma, jo visu darām par godu savai valstij."

Latvijas izlasei pirms olimpiskā turnīra Pekinā paredzētas divas pārbaudes spēles. 5. februārī jātiekas ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu un 7. februārī ar Dānijas izlasi.

Tiesa, Krievijas sporta mediji iepriekš vēstīja, ka par Latvijas - Krievijas spēli skaidrība būs vēlāk, bet Dānijas izlasē pēc ierašanās Ķīnas galvaspilsētā konstatēts Covid-19 uzliesmojums.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu