Foto ⟩ Treniņos Pekinas trasē smagi kritusi Japānas snovbordiste

CopyDraugiem X Whatsapp

Japānas snovbordiste Rina Josika ceturtdien treniņos Pekinas olimpisko spēļu trasē piedzīvoja smagu kritienu un tika nogādāta slimnīcā, paziņoja komandas pārstāvis.

Josika krita pēc lēciena snoborda sloupstaila trasē Geņtinas Sniega parkā. Pēc kritiena viņa nekustīgi palika guļam. Mediķi piesteidzās palīgā, un sportiste iekliedzās sāpēs, kad viņu mēģināja kustināt.

Pēc gandrīz 20 minūtēm snovbordisti veiksmīgi novietoja uz nestuvēm un nogādāja viņu neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā.

Japānas Olimpiskajā komitejā apstiprināja, ka 22 gadus vecā sportiste ar neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nogādāta slimnīcā, kur viņu izmeklē.

Pekinas olimpiskās spēles, kuras oficiāli tiks atklātas piektdien, tiek organizētas vienā no sausākajiem Ķīnas reģioniem un sacensību norisei gandrīz pilnībā tiek izmantots mākslīgais sniegs.

Iepriekšējo divu olimpisko spēļu čempione Džeimija Andersone no ASV trešdien atzina, ka viņai bail izmēģināt sloupstaila trasi un tā mākslīgi veidoto segumu, kuru viņa raksturoja kā "ložu necaurlaidīgu ledu". Viņa piebilda, ka neviens negribētu uz tāda nokrist.

Josika gatavojās startam sloupstaila un lēcienu no tramplīna ("big air") disciplīnā.

Pekinas olimpisko spēļu snovborda sacensības sloupstailā sievietēm sāksies sestdien ar kvalifikāciju. Sloupstails ir snovborda sacensību disciplīna, kurā snovbordists brauciena laikā cenšas izpildīt tehniski sarežģītus trikus lielā amplitūdā un izkoptā stilā pār dažādiem sniega parka elementiem - tramplīniem un slaidiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu