Krievijas Olimpiskās komitejas delegācija Pekinā ignorējusi sankciju noteikumus? (17)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas Olimpiskās komitejas delegācija 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā
Krievijas Olimpiskās komitejas delegācija 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Foto: EPA/Scanpix

Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) delegācija piektdien, 4. februārī, Pekinas ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā piedalījās ar jakām, uz kuru piedurknēm ir valsts karogs. Saskaņā ar Krievijai piemērotajām sankcijām par valsts atbalstītu dopinga sistēmu, karoga simboliku olimpiskajās spēlēs tā nedrīkst izmantot, vēsta vairāki ārzemju mediji.

Krievijai sankcijas ir piemērotas līdz 2022. gada decembrim. Tāpat kā pirms četriem gadiem Phjončhanā, arī šogad Pekinas olimpiskajās spēlēs delegācijai jāstartē ar nosaukumu Krievijas Olimpiskā komiteja.

Sankcijas paredz, ka Krievija olimpiskajās spēlēs nedrīkst izmantot valsts karogu, kā arī netiek atskaņota valsts himna.

Krievijas Olimpiskās komitejas delegācija piektdien Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā piedalījās ar jakām, uz kuru piedurknēm ir valsts karogs, taču pagaidām nav skaidrības, vai to var uzskatīt par sankciju pārkāpumu.

Sporta arbitrāžas tiesas spriedums paredz, ka olimpiskajās spēlēs ir aizliegts izmantot Krievijas karogu, taču olimpiešu tērpi drīkst būt karoga krāsās.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) novembrī apstiprināja Krievijas Olimpiskās komitejas delegācijas tērpus dalībai Pekinas Olimpiādē.

Piespriesto sankciju vadlīnijas paredz - ja olimpiešu tērpos ir vārds "Krievija" jebkurā valodā un formātā, vārdiem "neitrālais atlēts" ("neutral athlete") vai ekvivalentam apzīmējumam ir jābūt parādītiem angļu valodā, un tas nedrīkst būt mazāk pamanāmā pozīcijā vai izmērā kā vārds "Krievija".

Ārzemju mediji vēsta, ka tiek gaidīts Starptautiskās Olimpiskās komitejas skaidrojums par Krievijas karoga izmantošanu Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu