Eiduka varēs startēt otrdien paredzētajā sprintā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka
Distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka varēs piedalīties otrdien gaidāmajā sprintā, ziņo Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Jau ziņots, ka Eiduka šaubīgu Covid-19 testu rezultātu dēļ sestdien nestartēja skiatlona distancē. Eidukas nodotajiem Covid-19 testiem tika konstatētas robežvērtības starp kontaktpersonas un Covid-19 pozitīvas personas statusu, kas sportistei liedza doties uz startu, taču saglabāja cerības dalībai nākošajos.

Sprinta kvalifikācija otrdien sāksies plkst.10 pēc Latvijas laika un Eidukai dota zaļā gaisma, lai dotos uz startu. Sportistei pēc diviem secīgiem negatīviem Covid-19 testiem ir piešķirts kontaktpersonas statuss, kas ļauj piedalīties sacensībās.

Eidukai, dodoties uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, veiktie covid-19 testu rezultāti bija negatīvi, tomēr vairāki šeit nodotie Covid-19 testi uzrāda dažādus rezultātus.

Neziņa par Eidukas turpmāko statusu arī radīja bažas, vai Latvija 12.februārī varēs startēt 4x5 kilometru stafetē, kas norisinās dienā pēc 7,5 kilometru sprinta un dienu pirms desmit kilometru iedzīšanas biatlonā. Piektā kvota Latvijai distanču slēpošanā piešķirta biatlonistei Baibai Bendikai, kurai paredzēts piedalīties tikai 30 kilometru distancē ar kopēju startu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu