Favorīte Ledecka un Karls Pekinā triumfē snovborda paralēlajā milzu slalomā

CopyDraugiem X Whatsapp
Estere Ledecka
Estere Ledecka Foto: AP/Scanpix

Par Pekinas olimpisko spēļu čempioniem snovborda paralēlajā milzu slalomā otrdien kļuva galvenā favorīte čehiete Estere Ledecka un Benjamins Karls no Austrijas.

Ledecka finālā pieveica austrieti Danielu Ulbingu, kura finišu nesasniedza, kamēr Karls dramatiskā cīņā par zeltu uzvarēja slovēni Timu Mastņaku.

Karls trases augšdaļā pieļāva kļūdu un no slovēņa atpalika teju par sekundi, tomēr turpināja cīnīties, līdz sagaidīja arī Mastņaka kļūdu distances beigās un izcīnīja uzvaru, esot ātrāks par 0,82 sekundēm.

Bronzas godalgu vīriešu konkurencē izcīnīja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvis Viktors Vailds, kurš cīņā par trešo vietu uzvarēja nefinišējušo itālieti Rolandu Fišnalleru. Savukārt dāmām trešā vieta tika slovēnietei Glorijai Kotņikai, kura "mazajā finālā" pārspēja nefinišējušo Mišeli Dekeri no Nīderlandes.

Kā zināms, iepriekšējā Olimpiādē Ledecka kļuva par pirmo sportisti vēsturē, kura vienās olimpiskajās spēlēs uzvarējusi divos dažādos sporta veidos.

2018. gada Phjončanas olimpiskajās spēlēs Ledecka šokējoši triumfēja kalnu slēpošanas supergiganta disciplīnā, bet pēc tam izcīnīja uzvaru arī snovbordā, paliekot nepārspēta paralēlajā milzu slalomā.

Pirms četriem gadiem sudrabu dāmām paralēlajā milzu slalomā snovbordā izcīnīja Selīna Jērga no Vācijas, bet bronzas godalgu nopelnīja viņas tautiete Ramona Terēze Hofmeistere. Savukārt vīriešu sacensībās zeltu izcīnīja Nevins Galmarīni no Šveices, sudrabs tika Lī Sango no Dienvidkorejas, bet bronzas medaļu ieguva Slovēnijas snovbordists Žans Koširs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu