Latvijas slēpotājs Vīgants vēsturisko panākumu salīdzina ar iekļūšanu NBA vai NHL (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas distanču slēpotājs Raimo Vīgants otrdien sprinta disciplīnā kopvērtējumā izcīnīja 20. vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs, kas valsts vēsturē ir nebijis panākums šajā sporta veidā.

Līdz šim Latvijas distanču slēpotāji olimpiskajās spēlēs ne reizi nebija tikuši labāko 40 sportistu vidū. Rekords piederēja Jurim Ģērmanim, kurš 2002. gada Soltleiksitijas Olimpiādē izcīnīja 49. vietu 15 kilometru distancē.

Sprinta disciplīnā līdz šim Latvijas labākais rezultāts vīriešiem bija Oļega Maļuhina 2002. gada Olimpiādē izcīnītā 50. vieta.

"Es domāju, ka tie, kas aptver, kas šis ir par rezultātu, jau ir ļoti priecīgi," sarunā ar Latvijas Radio un Latvijas Televīziju teica Vīgants.

"Darbs vēl nav padarīts. Es domāju, ka varu cīnīties arī par augstākām vietām," sacīja slēpotājs, kurš pēc finiša bija emocionāli saviļņots. 

"Lai tiktu elitē, ir jāiegulda neskaitāmi daudz stundas darba treniņos. Daudzi neapzinās, cik daudz mums ir jāziedo, lai cīnītos milzu konkurencē." 

Slēpotājs uzskata, ka viņa panākumu var salīdzināt ar sportista iekļūšanu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) vai Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Grūti salīdzināt. Nevaru aprakstīt šo sajūtu. Domāju, ka to var salīdzināt ar iekļūšanu NHL vai NBA," gandarījumu neslēpa Vīgants.

Sprinta disciplīnā startēja 88 distanču slēpotāji.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu