Freibergs par Latvijas hokeja izlases pirmajiem pretiniekiem: Domāju, ka viņi "lidos" (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Ralfs Freibergs
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Ralfs Freibergs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlasei Pekinas olimpisko spēļu turnīra pirmās spēles sākumā vajadzēs sagaidīt pretinieces Zviedrijas lielu spiedienu, otrdien sarunā ar aģentūru LETA teica valstsvienības aizsargs Ralfs Freibergs.

Latvijas izlase Pekinā turpina gatavoties olimpisko spēļu turnīram, pirmdien aizvadot treniņspēli ar Dāniju. Daudziem hokejistiem tā bija pirmā spēle pēc ilgāka pārtraukuma.

"Redzējām lietas, kas nesanāca un pie kurām jāpiestrādā, tāpēc tas bija labs atskaites punkts. Pirmajā periodā nedaudz dabūjām aukstu dušu, bet pēc tam jau spēle aizgāja. Būtu bijis vairāk spēļu, noteikti būtu labāk," koptreniņa noderīgumu atzīmēja Freibergs.

Ceturtdien turnīra ievadā Latvijai pretī stāsies spēcīgā Zviedrijas valstsvienība, kuras spēlētāji, viņaprāt, arī ir nocietušies pēc īsta hokeja mača.

"Domāju, ka zviedri "lidos". Būs grūts mačs, jāizcieš pirmais spiediens, ko zviedri parasti izdara, un jāmēģina iemest pirmajiem," atzina Freibergs.

Tāpat kā pārējie Rīgas "Dinamo" spēlētāji, arī Freibergs kopš 5.janvāra nav aizvadījis nevienu oficiālo spēli, taču viņš uzskata, ka ir labā gatavībā doties laukumā.

"Mums bijusi tik saspringta sezona, ka pēdējās spēles aizvadījām uz spēku izsīkuma robežas un beigās vēl nolikāmies ar kovidu. Jūtos daudz labāk nekā tad, kad bija saspringtais grafiks," atzīmēja Freibergs.

Runājot par kopējo turnīra intrigu, Freibergs stāsta, ka milzīgi pārsteigumi nav gaidāmi, jo favorīti un ir un paliek favorīti - pieredzējušas izlases, kas zina kā sagatavoties, spītējot spēļu prakses trūkumam.

"Lielu pārsteigumu nebūs, bet domāju, ka kādus redzēsim, arī mūsu izpildījumā," pauda Freibergs.

Viņaprāt, ja Latvija demonstrēs savu labāko sniegumu, tad izlase var sasniegt augstu rezultātu. Spēlēs palīdzēšot komandas saliedētais gars. "Ar gandrīz visiem čaļiem esmu gadus kopā spēlējis. Zinu jau no galvas, ko viņi darīs treniņos," sacīja Freibergs.

Kontinentālā hokeja līga (KHL) nedēļas nogalē oficiāli atcēla visas atlikušās regulārā čempionāta spēles, tādējādi Freibergam sezona "Dinamo" rindās ir noslēgusies.

"Tā kā pagājušā sezona man vēlu beidzās un šī agri sākās, tad starpsezonā nebija daudz laika. Tagad vismaz būs laiks sagatavoties nākamajai sezonai. Labi, ka nav nekādas traumas jādziedē," teica Freibergs.

Viņam šīs ir otrās olimpiskās spēles, debiju piedzīvojot pirms astoņiem gadiem Sočos, kur Latvijas izlases aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.

"Patīkami redzēt citu izlašu sportistus, protams, gribētu redzēt vairāk pilsētu un izjust vairāk. Vismaz televizorā gribētu redzēt olimpiskās spēles. Vienīgais televizors, kuru redzu, ir treniņu zālēs, pat istabiņās nav," par apstākļiem Pekinā stāstīja Freibergs.

Pirms astoņiem gadiem Sočos viņa organismā tika konstatēts aizliegtās vielas, kam sekoja divu gadu diskvalifikācija, līdz ar to viņš nevarēja turpināt karjeru Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā. Freibergs joprojām cīnās par to, lai tiktu attaisnots, taču dzirdīgas ausis augstākajās sporta institūcijās joprojām nav atradis.

"Ieteiktu visiem noskatīties filmu "Icarus" par to, kā viss notika Sočos. Visi zina taisnību, un arī es to zinu. Joprojām cīnos un man nav, ko atdarīt, jo zinu, ka biju "tīrs" un ar tīru sirdsapziņu," atzīmēja Freibergs.

Latvijas izlase olimpisko spēļu turnīru atklās 10.februārī, kad tiksies ar Zviedriju, dienu vēlāk spēkosies ar Somiju, bet 13.februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu