Mauriņš: Tīrumas rezultāts ir otrs labākais atjaunotās Latvijas laikā

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas izlases menedžeris Kristaps Mauriņš pēc trīs kamaniņbraucēju starta Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs uzsvēris, ka Elīza Tīruma sasniegusi otru labāko rezultātu kamaniņbraukšanas sacensībās sievietēm pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, Kendijas Aparjodes starts bijis atbilstošs pēc nesen piedzīvotās traumas, bet Elīnas Ievas Vītolas debija nav izdevusies, kā sportiste vēlējusies, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Par astoto vietu ieguvušo Tīrumu viņš sacīja, ka, neskatoties uz kļūdām, sportiste sasniedza savu labāko rezultātu olimpiskajās spēlēs un otru labāko pēc Latvijas neatkarības atgūšanas sieviešu konkurencē. 2006. gadā Turīnā septīto vietu izcīnīja Anna Orlova.

"Es domāju, ka Elīza var būt apmierināta ar savu rezultātu. Tagad viņai ir jāgatavojas komandu stafetei un jānobrauc vēl viens labs brauciens, lai ir gandarījuma sajūta par paveikto un lai ar pozitīvām emocijām varam doties mājās," federācija citē Mauriņa teikto.

Par 11.vietu ieguvušo Aparjodi komandas menedžeris sacīja, ka viņa "cīnījās līdz galam" un "pie šīs situācijas ir pieņemams rezultāts", jo vēl pirms trīsarpus nedēļām nebija skaidrības, vai sportiste varēs startēt olimpiskajās spēlēs veselības apsvērumu dēļ.

Aparjode decembrī vienā no treniņbraucieniem Īglsas trasē Austrijā, neveiksmīgi izbraucot virāžu, guva pēdas lūzumu un kopš tā laika piecas nedēļas nestartēja un netrenējās trasē. Janvāra vidū viņa atgriezās Sanktmoricas trasē, Šveicē, kur Pasaules kausa devītajā posmā, kas vienlaikus bija arī Eiropas meistarsacīkste, veica astoņus braucienus, Mauriņš uzsvēra, ka tas "protams, bija par maz".

Par olimpisko spēļu debitanti Vītolu un viņas iegūto 18.vietu 35 sportistu konkurencē Mauriņš, sacīja, ka ir "skaidrs, ka debija olimpiskajās spēlēs nesanāca tāda, kā viņa pati vēlējās".

"Viņa noteikti bija spējīgāka sasniegt augstāku rezultātu. Jau ar pirmajiem treniņbraucieniem šoreiz viņai Jaņcjinas trase līdz galam nesanāca. Ir naivi cerēt, ja treniņbraucienos neizdodas labi izbraukt trases līnijas, tad sacensībās pēkšņi varētu būt četri ļoti labi braucieni," federācija citē Mauriņu.

"Vismaz sportiste ieguva pieredzi un nākotnē būs vēl lielāka motivācija trenēties, lai nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs būtu viena no pretendentēm uz augstvērtīgām vietām," viņš piebildis.

Jau vēstīts, ka Tīruma Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnījusi astoto vietu, Aparjode ierindojas 11.pozīcijā un Vītola ir 18.vietā, savukārt Natālija Gaizenbergere no Vācijas kļuva par trīskārtēju olimpisko čempioni.

Gaizenbergeres rezultāts četru braucienu summā ir trīs minūtes 53,454 sekundes. Otrajā vietā ir viņas tautiete Anna Bereitere (+0,493), bet trešā ir Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) pārstāve Tatjana Ivanova (+1,053). Pirmajā sešiniekā pārējās trīs sportistes ir no Austrijas: Madeleine Egle, Hanna Proka un Liza Šulte.

Līderu trijnieks nemainījās kopš otrā brauciena.

Tīruma četru braucienu summā no līderes atpaliek 1,987 sekundes, Aparjode - 2,685 sekundes, bet Vītola - 4,697 sekundes.

Trešdien olimpisko startu piedzīvos kamaniņbraucēju divnieku ekipāžas. Šajā disciplīnā medaļu ieguvējus noskaidros divu braucienu summā.

Pekinas olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu