Zviedrija saglabā vadību Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļu kopvērtējumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Jonna Sundlinga
Jonna Sundlinga Foto: SIPA/Scanpix

Pekinas olimpisko medaļu tabulā vadību ar četrām zelta godalgām otrdien saglabāja Zviedrija.

Zviedrijai ceturto zelta medaļu Pekinas spēlēs otrdien izcīnīja Jonna Sundlinga distanču slēpošanas sprinta disciplīnā, apsteidzot savu tautieti Maju Dālkvistui, kura ieguva sudraba medaļu. Zviedrijas jauktais pāris otrdien ieguva bronzas medaļu kērlinga sacensībās. Pirms tam Zviedrijas sportisti bija izcīnījuši trīs zelta medaļas.

Uz otro vietu pakāpusies Nīderlande, kuras sportisti otrdien nopelnīja pa vienai zelta un sudraba medaļai, bet kopumā tai ir septiņas medaļas - pa trim zelta un sudraba godalgām, kā arī viena bronzas medaļa.

Ātrslidošanā 1500 metru distancē otrdien Nīderlandes sportistiem dubultuzvara: ar jaunu olimpisko rekordu savu čempiona titulu aizstāvēja Kjelds Nuiss un otrajā vietā palika Tomass Krols, kurš vienu slidojumu pirms Nuisa laboja 20 gadus senu rekordu šajā disciplīnā.

Mājiniecei Ķīnai un Vācijai katrai ir trīs zelta un divas sudraba medaļas. Turklāt Vācijas kamaniņbraucēja Natālija Gaizenbergere otrdien kļuva par čempioni trešajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, bet kopumā viņa izcīnījusi piecas olimpiskās zelta medaļas četrās olimpiskajās spēlēs.

Norvēģijai ir trīs zelta, viena sudraba un četras bronzas godalgas. Otrdien Juhaness Klēbo aizstāvēja savu olimpiskā čempiona titulu distanču slēpošanas sprinta disciplīnā.

Itālijai ir divas zelta, tostarp otrdien izcīnītā godalga kērlinga sacensībās jauktajiem pāriem, Itālijas duetam fenomenāli uzvarot visos desmit olimpisko spēļu turnīra mačos, kā arī četras sudraba un viena bronzas kaluma medaļa.

Pēc medaļu skaita līdere ir Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) vienība, kuras pārstāvji izcīnījuši jau desmit medaļas, no tām divas zelta, trīs sudraba un piecas bronzas kaluma godalgas.

Pie medaļām bagātākajām valstīm Pekinas spēlēs pieder arī Austrija ar divām zelta, trim sudraba un divām bronzas medaļām, Slovēnija ar divām zelta, vienu sudraba un divām bronzas godalgām, Francija ar vienu zelta un četrām bronzas medaļām, kā arī Kanāda ar sešām godalgām, no kurām pa vienai ir zelta un sudraba, bet četras ir bronzas kaluma.

Japānas sportisti līdz šim nopelnījuši vienu zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas, bet pa zelta medaļai Pekinā ticis arī Šveicei, Austrālijai, Čehijai un Jaunzēlandei.

ASV kontā pagaidām ir četras sudraba medaļas un viena bronza, bet Baltkrievija ieguvusi vienu sudraba medaļu pēc tam, kad otrdien otro vietu biatlonā 20 kilometru distancē pārsteidzoši izcīnīja Antons Smoļskis.

Ungārijai ir divas bronzas medaļās, bet Somijai, Polijai un Dienvidkorejai katrai ir pa vienai bronzas godalgai.

Kopumā medaļas Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs ieguvuši jau 22 vienību pārstāvji.

Foto: Ekrānšāviņš no olympics.com/beijing-2022

Olimpiskās spēles Pekinā norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Pekinā no 4. līdz 13.martam norisināsies paralimpiskās spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu