15 gadus vecajai KOK daiļslidotājai Vaļijevai pozitīvs dopinga tests (23)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

15 gadus vecajai Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) daiļslidotājai Kamilai Vaļijevai, kura piedalās Pekinas olimpiskajās spēlēs, konstatēts pozitīvs dopinga tests, vēsta Starptautiskā dopinga testēšanas aģentūra (ITA).

Pirmā informācija par Vaļijevas pozitīvajiem dopinga testiem izskanēja 8. februārī. Dienu vēlāk daiļslidotājas pārstāvji jau iesniedza prasību pret potenciālo diskvalifikāciju.

Pirmdien KOK daiļslidotāji triumfēja komandu sacensībās Pekinas olimpiskajās spēlēs. Apbalvošanas ceremonijai bija jānotiek tajā pašā dienā, taču pēc tam tā tika pārcelta uz 8. februāri.

Apbalvošanas ceremonija nenotika arī 8. februārī un pēc tam tika pārcelta uz nenoteiktu laiku. Kļuva zināms, ka pār KOK daiļslidotājiem Pekinā krīt aizdomu ēna dopinga lietošanā.

ITA tagad apstiprinājusi, ka Vaļijevas dopinga analīzēs, kas veiktas pērn 25. decembrī Krievijas čempionātā Sanktpēterburgā, konstatēta trimetazidīna klātbūtne. Šis medikaments ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā.

Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) bija pirmā instance, kurai bija jāpiespriež potenciālā diskvalifikācija, bet, kā vēsta "Inside The Games", RUSADA sportistei atļāva piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Šobrīd šī lieta ir nodota izskatīšanai Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā.

Līdz ar to apdraudēta ir arī KOK daiļslidošanas komandas izcīnītā zelta medaļa komandu sacensībās, jo šo panākumu lielā mērā sekmēja arī Vaļijevas lieliskais sniegums.

Vaļijeva turpina Pekinā trenēties kopā ar citiem KOK daiļslidotājiem.

Tiek ziņots, ka ASV antidopinga aģentūra (USADA) gadījumā, ja Vaļijevai netiks piespriests sods, sūdzēs tiesā Krievijas antidopinga aģentūru.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu