Foto ⟩ Kristaps Zīle: Mēs zinām savu mērķi un uz to ejam (1)

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlase piektdien Pekinas olimpisko spēļu otrajā mačā gaidīja, ka tās pretiniece Somija cīņas sākumā varētu atkāpties, lai noķertu uz pretuzbrukumiem, uzsvēra valstsvienības aizsargs Kristaps Zīle.

Latvijas hokeja izlase piektdien piedzīvoja zaudējumu arī otrajā Pekinas olimpisko spēļu turnīra mačā, ar rezultātu 1:3 piekāpjoties Somijai. Dienu iepriekš latvieši ar 2:3 zaudēja Zviedriju.

"Tas nav tas rezultāts, kuru šodien vēlējāmies sasniegt, jo pēc vakardienas mača bijām pacilāti, uz viļņa. Pret zviedriem labi nospēlējām un apzinājāmies, ka esam ko pelnījuši. Šodien tās sajūtas nav. Jāsakārto galvas un jāgatavojas nākamajai spēlei," stāstīja Zīle.

Tāpat kā mačā ar Slovākiju, arī spēlē ar Latviju somi sākumā ļāva pretiniekiem iegūt iniciatīvu.

"Somi ir agresīvi, bet viņiem patīk arī atkāpties un ķert uz pretuzbrukumiem. Gan pret slovākiem, gan pret mums viņi atkāpās. Mēs to gaidījām, kaut kur varbūt mēģinājām nospēlēt tieši tāpat. Reizēm sanāca, reizēm nē. Šoreiz viņi bija labāki," atzīmēja Zīle.

Pirmajos divos periodos Latvijas izlase ne reizi nespēlēja mazākumā un komandas disciplīnu pēc mača izcēla arī galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

"Šodien tiesneši piedeva. Man arī bija viens simtprocentīgs "divītis", ko neiedeva, arī somiem vairākus neiedeva. Tiesneši ļāva vairāk spēlēt vienādos sastāvos. Disciplīna kopumā šodien bija līmenī," uzsvēra aizsargs.

Pozitīva Covid-19 testa dēļ piektdien nevarēja spēlēt uzbrucējs Mārtiņš Karsums un visai komandai piemērota prasība valkāt mutes un deguna aizsegus ģērbtuvē.

"Ar kovidu šeit ir diezgan traki, katru dienu kaut kas jauns notiek. Vienā dienā vari būt pozitīvs, otrā negatīvs. Tam šeit tiek pievērsta liela uzmanība, bet ar to jāsadzīvo, jo situācija un noteikumi visām izlasēm ir vienādi. Nedomājam par šādām situācijām, mums galvenais ir hokejs. Mēs zinām savu mērķi un uz to ejam. Ko nevaram ietekmēt - tas ir sekundāri," skaidroja Zīle.

 

Apakšgrupā pēc divām spēlēm Somijai un Zviedrijai ir pa sešiem punktiem, bet Slovākija un Latvija pagaidām ir bešā.

Triju grupu uzvarētājas un labākās otrās vietas ieguvējas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu