Gernāts par spēlēšanu pret Ķēniņu: Uz ledus brāļu vai draugu nav

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas un Slovākijas hokeja izlašu spēlē būs jāaizmirst par draudzīgām attiecībām ar pretinieku spēlētājiem, sarunā ar aģentūru LETA pauda Slovākijas valstsvienības aizsargs Martins Gernāts.

Slovākijas hokeja izlase Pekinas olimpisko spēļu turnīru sākusi ar diviem zaudējumiem 2:6 pret Somiju un 1:4 pret Zviedriju. Svētdien Slovākijai gaidāma spēle ar Latviju, izlasēm cīnoties par trešo vietu apakšgrupā.

"Pirmās spēles aizvadījām slikti, jo nedemonstrējām savu labāko sniegumu. Bija grūtības vairākumā, kā arī ielaidām desmit vārtus, kas nozīmē, ka aizsardzības līnijai jābūt uzmanīgākai. Cerams, ka rītdien demonstrēsim savu labāko spēli," stāstīja Gernāts.

"Mačs pret Latviju būs ļoti grūts, jo viņiem pret Zviedriju un Somiju bija gana līdzīgas spēles. Mums jābūt gataviem, jo Latvija spēlē stipri un ātri," turpināja aizsargs.

Komandā arī pārrunāts, ko gaidīt no Latvijas izlases, kuru slovāki decembra vidū ar 6:2 uzveica Šveices kausa izcīņas mačā. "Jābūt gataviem un jāuzlabo jau minētās lietas - vairākums un spēle aizsardzībā," atzina Gernāts.

Ikdienā slovāku aizsargs spēlē Šveices augstākās līgas klubā "Lausanne", kuru pārstāv arī Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

"Vienmēr interesanti spēlēt pret saviem komandas biedriem, bet kā saka - uz ledus brāļu vai draugu nav. Esam jokojuši par šo, bet spēlē viss ir nopietni un būs jākoncentrējas visām 60 minūtēm," uzsvēra Gernāts.

Tāpat kā Latvijas izlasei, arī Slovākijai bija jāsaskaras ar situāciju, ka pozitīvu Covid-19 testu dēļ nevar aizvadīt treniņus, kuros piedalās visa komanda.

"Daži puiši ieradās vēlāk, nekā paredzēts. Slovākijā nesanāca daudz kopēju ledus treniņu, ko pa īstam varējām izdarīt tikai šeit trīs dienas pirms turnīra sākuma. Tas mūs nedaudz piebremzēja," teica hokejists.

Piektdien Latvijas hokejisti ar 1:3 atzina Somijas izlases pārākumu, bet dienu iepriekš ar 2:3 zaudēja Zviedrijai. Latvijas izlase 13.februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

Apakšgrupā pēc divām spēlēm Somijai un Zviedrijai ir pa sešiem punktiem, bet Slovākija un Latvija pagaidām ir bešā.

Triju grupu uzvarētājas un labākās otrās vietas ieguvējas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu