UEFA samazina Gauračam piespriesto 10 gadu diskvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Gauračs
Edgars Gauračs Foto: Sanita Ieva Sparāne

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) samazinājusi Jūrmalas futbola kluba "Spartaks" ģenerāldirektora un bijušā futbolista Edgara Gaurača diskvalifikāciju no sākotnējiem desmit gadiem līdz trīs.

UEFA Kontroles, ētikas un disciplīnārlietu komisija oktobrī saistībā ar apsūdzībām spēļu un sacensību rezultātu sarunāšanā Gauračam piemēroja aizliegums uz desmit gadiem iesaistīties jebkādās ar futbolu saistītās darbībās.

Savukārt UEFA Apelāciju komisija pēc Gaurača iesniegtās apelācijas anulēja sankcijas par aktīvu spēļu manipulāciju un piesprieda trīs gadu diskvalifikāciju par pasīvu spēļu manipulāciju (neziņošanu par spēlēm pilnībā un nepieciešamajā laikā). Iespējams, Gauračs vērsīsies ar apelāciju arī Sporta arbitrāžas tiesā.

UEFA Kontroles, ētikas un disciplīnārlietu komisija sākotnēji Gauraču atzina par vainīgu UEFA Disciplinārkodeksa punktu par spēļu un sacensību integritāti pārkāpumos.

Viņš bija atzīts par vainīgu trīs apakšpunktu pārkāpumos. Kā pirmais pārkāpums minētas "darbības, visticamāk, veicot nelikumīgu vai pārmērīgu ietekmi uz spēles vai sacensību gaitu un/vai rezultātu ar mērķi gūt labumu sev vai trešajai pusei".

Pēc lēmumu pieņemšanas pagājušā gada oktobrī komisija arī atzīmēja, ka UEFA "nekavējoties un brīvprātīgi netiek informēta", ja persona tiek uzrunāta "veikt nelikumīgu vai pārmērīgu ietekmi uz spēles vai sacensību gaitu un/vai rezultātu", bet trešajā punktā atzīmēts, ka "nekavējoties un brīvprātīgi netiek ziņots UEFA par personai zināmu uzvedību, kas var novest pie spēļu un sacensību integritātes pārkāpuma".

UEFA saistībā ar šo lēmumu aicināja Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA) diskvalifikāciju attiecināt uz jebkādu darbību sporta pasaule.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu