15 gadus vecās KOK daiļslidotājas Vaļijevas dopinga sāgas atrisinājums gaidāms pirmdien (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Lēmums par Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) daiļslidotājas Kamilas Vaļijevas tālāku dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs tiks paziņots pirmdien, 14.februārī.

Svētdien videokonferences formātā tiks aizvadīta sēde, kurā Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) izskatīs šo gadījumu un pieņemtais lēmums tiks publicēts pirmdien.

Jau ziņots, ka Starptautiskā testēšanas aģentūra (ITA) apstiprināja, ka otrdien atklāta kardioloģiskā preparāta trimetazidīna klātbūtne 25.decembrī ņemtā Vaļijevas analīžu paraugā un Krievijas antidopinga aģentūra RUSADA nekavējoties noteica viņai pagaidu diskvalifikāciju.

Jaunā sportiste trešdien šo lēmumu pārsūdzēja. Tajā pašā dienā sūdzība tika izskatīta un RUSDA Antidopinga disciplinārā komiteja nolēma pagaidu diskvalifikāciju atcelt, kas ļautu Vaļijevai startēt Pekinas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās sievietēm, kas sāksies otrdien un kur viņa ir favorīte.

Savukārt Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) ar Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) palīdzību pārsūdzēs lēmumu atcelt pagaidu diskvalifikāciju, vēršoties pie CAS.

Trimetazidīns ir vielmaiņas līdzeklis, kas paredzēts stenokardijas un reiboņu ārstēšanai. WADA to iekļāvusi aizliegto līdzekļu sarakstā, jo tas var palielināt asinsrites efektivitāti un vairot izturību.

KOK komanda, kurā startēja dueti Anastasija Mišarina/Aleksandrs Gaļļamovs un Viktorija Siņicina/Ņikita Kacalapovs, kā arī Kamila Vaļijeva un Marks Kondratjuks, pirmdien izcīnīja zelta medaļu Pekinas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās komandām.

Tomēr sākotnēji otrdien paredzētā apbalvošanas ceremonija tā arī nav notikusi.

15 gadus vecā Vaļijeva savā pirmajā sezonā pieaugušo apritē triumfēja Eiropas daiļslidošanas čempionātā.

Krievijas sportisti olimpiskajās spēlēs nestartē ar savu karogu un himnu, bet gan kā KOK pārstāvji. Tāds aizliegums Krievijai noteikts saistībā ar agrākiem dopinga noteikumu pārkāpumiem un manipulācijām ar analīzēm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu