Punnenovs: Jāizbauda katrs mirklis, kas tiek dots

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ivars Punnenovs
Ivars Punnenovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlasē ir veselīga vārtsargu konkurence, sarunā ar aģentūru LETA atzina ripu ķērājs Ivars Punnenovs.

Latvijas izlase Pekinas olimpisko spēļu turnīru sākusi ar diviem zaudējumiem, 2:3 pret Zviedriju un 1:3 pret Somiju. Ceturtdienas mačā ar Zviedriju vārtus sargāja Ivars Punnenovs, kurš neitralizēja 23 no 26 pretinieku mestajām ripām.

"Domāju, ka visi labi redzēja, kāds tas pirmais metiens bija. Līdz spēles beigām bija iespēja uzvarēt. Mača laikā jutos labi, taču nesanāca pāris nianses. Jāizbauda katrs mirklis, kas tiek dots, un to arī darīju," par olimpisko debiju stāstīja Punnenovs.

Mačā ar Somiju vārtos stāvēja Jānis Kalniņš, uz Pekinu devies arī Kristers Gudļevskis. Izlases treneriem ir zināms, kurš vārtus sargās svētdienas spēlē pret Slovākiju, bet pagaidām tas netiek atklāts.

"Jānis un Kristers ir ļoti forši cilvēki. Ja konkurence ir, tad tā ir veselīga. Harijs [Vītoliņš] mēģina uzsvērt, ka šī ir izlase, kur neviens nevar sūdzēties par saviem spēles laikiem un jādara tas, ko treneris liek. Ar mums vārtsargiem ir tieši tāpat," par konkurenci trīs vārtsargu starpā stāstīja Punnenovs.

Neilgi pirms olimpiskajām spēlēm viņš Šveices čempionāta mačā guva nelielu traumu, kas gan ātri sadzijusi.

"Pa roku iemeta vietā, kur nav nekāda aizsarga. Vienkārši nevarēju noturēt nūju rokā. Lauzta nekā nebija, tikai sasists. Kā joko, atbraucot uz Latviju, visas rētas sadzīst," uzsvēra Punnenovs.

Tāpat kā daudziem Eiropā spēlējošajiem hokejistiem, arī Punnenovam jāpielāgojas mazā izmēra laukumam.

"Ir grūtāk spēlēt aiz vārtiem, bet olimpiskajā kvalifikācijā bija labi un arī šeit jūtos labi. Protams, ka ir milzīga atšķirība laukumiem. Uz mazā laukuma metiens no jebkuras vietas zonā ir bīstams. Skatiena leņķi arī mainās, piemēram, no iemetienu apļa un ārmalas metiens skaitās ļoti tuvs un bīstams," skaidroja vārtsargs.

Apakšgrupā pēc divām spēlēm Somijai un Zviedrijai ir pa sešiem punktiem, bet Slovākija un Latvija pagaidām ir bešā.

Triju grupu uzvarētājas un labākās otrās vietas ieguvējas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu