Foto ⟩ Vītoliņš par hokeja izlases zaudējumu: Šī ir sliktākā spēle kopš vasaras (19)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlase svētdien olimpisko spēļu turnīra mačā ar Slovākiju zaudēja visos elementos, pēc zaudējuma sarunā ar žurnālistiem secināja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīra trešajā mačā ar rezultātu 2:5 (1:1, 0:2, 1:2) cieta neveiksmi pret Slovākiju.

"Šī ir sliktākā spēle kopš vasaras. Pirmkārt, ar tādu noskaņojumu tālu netiksim. Taktika bija tāda pati kā pret somiem - ķert uz pretuzbrukumiem. Zaudējām pilnīga visā - divcīņās, ripas kontrolē, bija neprecīzas piespēles un neizcīnījām ripas vārtu priekšā. Visa spēle aizgāja ne tajā virzienā, kurā vajadzētu," stāstīja Vītoliņš.

"Otrajā periodā dažus spēlētājus nosēdinājām malā, jo stāvošu hokeju nevar spēlēt. Mums ir laiks, lai to visu apgrieztu kājām gaisā, jo šajā turnīrā nākamā spēle var visu izmainīt," turpināja treneris.

Vārtu drošība šajā spēlē tika uzticēta Jānim Kalniņam, kurš atvairīja 28 no 32 mestajām ripām. "Jānis šodien bija vienīgais spēlētājs, ar kura spēli būsim apmierināti," teica Vītoliņš.

Mačā ar somiem ķermeņa augšdaļas traumu guva izlases kapteinis Lauris Dārziņš, kurš svētdien vēl neatgriezās laukumā. "Ceru, ka Lauris atgriezīsies nākamajā spēlē," komentēja Vītoliņš.

Turpretī niecīgas cerības ir attiecībā uz Mārtiņu Karsumu, kuram ir pozitīvi Covid-19 testi un viņš nevar būt kopā ar komandu. "Sastāvu mainīt varam, bet viņš vairākas dienas pavadījis viesnīcā un būtu ļoti grūti ieiet ritmā," par iespējamo spēlētāju rotāciju starp pamatsastāvu un rezervistiem teica Vītoliņš.

 

Latvijas hokejisti pirms tam šajā turnīrā ar 2:3 zaudēja Zviedrijai un ar 1:3 Somijai. C grupas turnīrā latvieši palika bez punktiem un pirms "play-off", visticamāk, tiks izsēti ar priekšpēdējo numuru.

Triju grupu uzvarētājas un labākās otrās vietas ieguvējas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu