KOK komanda triumfē 4x10 kilometru slēpošanas stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
KOK slēpotāji
KOK slēpotāji Foto: AFP/SCANPIX

Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļu distanču slēpošanā 4x10 kilometru stafetē svētdien izcīnīja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda.

Uzvarētāju komanda finišēja pēc vienas stundas, 54 minūtēm un 50,7 sekundēm, par minūti un 7,2 sekundēm apsteidzot sudraba medaļas ieguvējus norvēģus un par minūti 16,4 sekundes pārspējot bronzas medaļas ieguvējus Francijas komandu.

KOK sportisti - Aleksejs Červotkins, Aleksandrs Boļšunovs, Deniss Spicovs un Sergejs Ustjugovs - kā pirmie finišēja visos četros stafetes posmos.

Pēc pirmajiem desmit kilometriem KOK sekoja Vācija, Itālija, Norvēģija un Francija.

Otro stafetes posmu lieliski aizvadīja Norvēģijas sportists Pols Golbergs, finišējot otrajā vietā, lai gan tikai par divām sekundes desmitdaļām apsteidza Zviedrijas slēpotāju Viljamu Poromā.

Pēc trešā stafetes posma līderu trijnieks saglabājās nemainīgs: KOK, Norvēģija un Zviedrija.

Finišā KOK sportists Ustjugovs ieradās pirmais, bet lielisku posmu aizvadīja Moriss Manifiks no Francijas, kurš stafeti saņēma kā ceturtais, bet jau pēc diviem kilometriem bija otrais, tomēr pēdējā kilometrā viņu apsteidza norvēģis Juhaness Klēbo, kurš arī 2018.gada olimpiskajās spēlēs aizvadīja lielisku pēdējo posmu stafetē, apsteidzot krievu slēpotāju Spicovu.

Startēja 12 komandas, tostarp Igaunijas komanda, kurā bija Marko Kilps, Alvars Johannes Alevs, Martins Himma un Henri Ross. Igauņi pirmajos trīs stafetes posmos finišēja pēdējā vietā.

Pirms četriem gadiem Phjončhanā 4x10 kilometru stafetē vīriešiem uzvarēja Norvēģijas komanda, kurā startēja Didriks Tēnsets, Martins Junsrūds Sunbī, Sīmens Hegstads Krīgers un Juhaness Klēbo, aiz sevis atstājot Olimpisko sportistu no Krievijas komandu un Francijas distanču slēpotāju četrinieku.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu