Francijas biatlonists Fijons-Majē triumfē olimpisko spēļu iedzīšanas disciplīnā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kentēns Fijons-Majē
Kentēns Fijons-Majē Foto: EPA/Scanpix

Francijas biatlonists Kentēns Fijons-Majē svētdien izcīnīja savu otro zelta medaļu Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs, uzvarot 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Fijons-Majē finišēja pēc 39 minūtēm un 7,5 sekundēm, nekļūdīgi sašaujot visus mērķus. Viņam Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs ir arī divas sudraba medaļas, kas izcīnītas desmit kilometru sprintā un 4x6 kilometru jauktajā stafetē.

Sudraba medaļu izcīnīja sprinta distancē bronzas medaļu ieguvušais norvēģis Tarjei Bē, kurš no līdera atpalika 28,6 sekundes un šautuvē kļūdījās vienu reizi. Viņam Pekinā ir arī zelta medaļa jauktajā stafetē.

Finišējot 35,3 sekundes pēc līdera, bronzas medaļu izcīnīja Eduards Latipovs no Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) komandas, kurš startēja no 11.pozīcijas, bet šautuvē kļūdījās vienu reizi. Bronzas medaļu viņš Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja kopā ar komandu jauktajā stafetē.

Kā pirmais iedzīšanas sacensībās startēja Norvēģijas sportists Juhanness Tīngnēss Bē, kuram Pekinas olimpiskajās spēlēs ir zelta medaļas desmit kilometru sprintā un jauktajā stafetē. Šautuvēs viņš pieļāva septiņas kļūdas un no līdera atpalika divas minūtes un 13,7 sekundes, ieņemot piekto vietu.

Pekinas olimpiskajās spēlēs biatlonā otrdien būs 4x7,5 kilometru stafete vīriešiem, trešdien 4x6 kilometru stafetē sacentīsies sievietes, piektdien biatlonisti dosies 15 kilometru distancē ar masu startu, bet sestdien olimpiskās biatlona sacensības noslēgsies ar 12,5 kilometru distancē ar masu startu dāmām.

Olimpiskās spēles Pekinā norisinās no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu